Tgrt Haber

Fransa göç yasasını zorlaştırıyor: Oturumu olmayana ücretsiz tedavi yasaklanıyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
08 Kasım 2023 11:17 - Güncelleme : 08 Kasım 2023 11:38
Fransa göç yasasını zorlaştırıyor: Oturumu olmayana ücretsiz tedavi yasaklanıyor

Fransız hükümetinin tartışmalı yasa tasarısı senatodan geçti. Fransız Senatosu, ülkede oturumu olmayanlar için devlet tarafından ücretsiz tedavi desteğini yasaklayan tasarı maddesini kabul etti.

Fransız Senatosu, göçmen ve sığınmacı​ konularını kapsayan yasa tasarısını görüştü. Tasarının, devletin, oturumu olmayanlara ücretsiz tedavi imkanını yasaklayan maddesi oy çokluğuyla kabul edildi. Buna göre, ülkede oturum izni bulunmayanlar, acil durumlar hariç devletin sağladığı ücretsiz tedavi haklarından yararlanamayacak.

Tasarının bütün maddeleri senatodan geçtikten sonra yeniden müzakere için Ulusal Meclis'e gönderilecek.

YENİ GÖÇ YASA TASARISI

Hükümetin defalarca ileri bir tarihe ertelediği göç yasası tasarısı, hafta başında senatoda müzakere edilmeye başlanmıştı. Senatörler, dün tasarının, parlamentoya, gelecek 3 yıl içingöç kotaları belirleme yetkisi verilmesini ve aile birleşimi şartlarını katılaştırmayı öngören maddelerini kabul etmişti

Aralıkta, parlamentonun alt kanadı Ulusal Meclis'te ele alınması öngörülen tasarının, son halini alarak yıl sonuna kadar hayata geçirilmesi planlanıyor.

AİLE BİRLEŞİMİNE SINIRLANDIRMA

Fransız Parlamentosu’nun üst kanadı Senato’da incelemeye alınan 20 maddelik tasarıya iki önemli yeni kanun maddesi ilave edilmişti. Senato’nun sağ kanadı tarafından sunulan iki yeni kanun teklifi olan ''3 yıllık göç kontenjanının oluşturulması'' ile ''aile birleşimine sınırlandırma getirilmesi'' sert tartışmalara neden olmuştu.

Aile birleşimi için yürürlükteki düzenlemeye eklenen yeni koşulları içeren kanun teklifi oy çokluğuyla kabul edildi. Yeni tasarıda aile birleşimi için başvuruda bulunacak olanların en az 21 yaşında, asgari düzeyde Fransızca bilmesi ve Fransa’da en az 24 ay yaşamış olması şartları yer aldı. Daha önceki koşullara ilave edilecek olan yeni şartlar yasa tasarısının tamamının Ulusal Meclis’te kabul edilmesi durumunda yürürlüğe girecek.  

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...