Tgrt Haber

Fransız Milletvekili, İsrail'in Gazze ablukasına tepki gösterdi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
09 Ekim 2023 19:49 - Güncelleme : 09 Ekim 2023 19:52
Fransız Milletvekili, İsrail'in Gazze ablukasına tepki gösterdi

Fransız Milletvekili Thomas Portes, savaşın hemen ardından İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukaya tepki gösterip buna sessiz kalan Fransa hükümetini eleştirdi.

Hamas​'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları​, 3 gün önce İsrail'e karşı Aksa Tufanı operasyonunu başlattı. Gazze'den binlerce roket atılırken, İsrail saldırılara Demir Kılıçlar operasyonuyla karşılık verdi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 560 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 900 kişinin yaralandığını açıklandı. Gazze'den düzenlenen saldırılarda ise 800'den fazla İsraillinin hayatını kaybettiği, 2 bin 400 kişinin yaralandığı aktarıldı.

Hamas'ın saldırısının ardından İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant​, Gazze Şeridi​'ne tam abluka uygulayacaklarını ve bölgeye elektrik, yiyecek, su ve yakıt sağlanmayacağını açıklamıştı. İsrail'in bu kararına Fransız Milletvekili Thomas Portes tepki gösterdi ve sessiz kalan hükümetini de eleştirdi.

"İSRAİL'İN KARARINA TEPKİ GÖSTERİLMEYECEK Mİ?"

Portes, "İsrail, Gazze Şeridi'ne su tedarikinin 'derhal' kesilmesi emrini verdi. Hala tepkiniz olmayacak mı Elisabeth Borne (Fransa Başbakanı), bunu destekliyor musunuz?" ifadesini kullandı. Portes'un açıklamasının, partisinin İsrail karşıtı ve Filistin'i destekleyici açıklamaları nedeniyle hükümetin hedefi haline gelmesine bir cevap niteliği taşıdığı belirtiliyor.

"HİKAYEDEKİ KÖTÜ ADAMLAR KİM?"

Birçok takipçisi bulunan Paris merkezli bir yardım kuruluşu da X sosyal medya hesabından, "İsrail, Gazze Şeridi'ndeki hastaneleri, evleri bombalıyor, su ve elektriği kesiyor ama tahmin edin hikayedeki kötü adamlar kim?" ifadesini kullanarak uluslararası toplumun bu duruma sessiz kalmasına tepki gösterdi.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...