Tgrt Haber

Son dakika! Ankara'dan mekik diplomasisi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, ateşkes için Abbas ve Herzog'la görüştü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
09 Ekim 2023 18:45 - Güncelleme : 09 Ekim 2023 20:26
Son dakika! Ankara'dan mekik diplomasisi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, ateşkes için Abbas ve Herzog'la görüştü

Son dakika haberi: Kabine Toplantısına bir süre ara veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, peş peşe telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşen Erdoğan, daha sonrasında İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog ile de görüştü. Erdoğan iki tarafa da sükunet çağrısında bulundu.

Hamas​'ın 3 gün önce başlattığı Aksa Tufanı​ operasyonuna, İsrail Demir Kılıçlar operasyonuyla karşılık verdi. Filistin ve İsrail topraklarına operasyonlar kapsamında binlerce roket fırlatıldı. Her iki tarafta da çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Savaşın ardından tüm dünyanın gözü İsrail-Hamas savaşına çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan​ da savaşın ilk gününden bu yana kritik görüşmelerine hız kesmeden devam ediyor. 

En son Kabine Toplantısı'na başkanlık eden Erdoğan, toplantıya kısa bir ara verdikten sonra peş peşe telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İlk olarak Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’la ile görüşen Erdoğan, Türkiye'nin bölgede çatışmaların son bulması ve bir an önce sükunetin sağlanması için her türlü gayreti gösterdiğini ifade etti.

İKİ TARAFA DA SÜKUNET ÇAĞRISI

Erdoğan, Abbas ile yaptığı görüşmenin ardından İsrail Cumhurbaşkanı Yitzak Herzog ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail ve Filistin'de yaşananlar ile bölgedeki gerilime ilişkin son gelişmeler ele alındı. 

Gazze halkının topluca, ayrım gözetmeksizin zarar görebileceği bir adımın, bölgede yaşanan acıları ve şiddet sarmalını daha da artıracağını vurgulayan Erdoğan, sağduyuyla hareket edilmesi gerektiğini ve bölgede sükunetin bir an evvel tesis edilmesinin tüm bölgenin selameti açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. 

Erdoğan görüşmede, bölgedeki endişe verici çatışmaların sonlandırılması ve kalıcı barışın sağlanması için Türkiye'nin gayretlerinin artarak süreceğini ifade etti.

ERDOĞAN'DAN TELEFON DİPLOMASİSİ

Erdoğan, Herzog ile yaptığı görüşmenin öncesinde Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile de görüşmüştü. Görüşmede İsrail-Filistin gerilimi çerçevesinde bölgede artan çatışmalar ele alındı. Erdoğan, çatışmaların sona ermesi için Türkiye'nin gayret göstermeye devam edeceğini belirtti. 

Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail-Filistin gerilimi çerçevesinde bölgede artan çatışmalar ele alınarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...