Tgrt Haber

Mısır istihbaratının operasyon öncesi İsrail'i uyardığı ortaya çıktı: Kulak asmayıp, hafife aldılar

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
09 Ekim 2023 18:30 - Güncelleme : 09 Ekim 2023 18:43
Mısır istihbaratının operasyon öncesi İsrail'i uyardığı ortaya çıktı: Kulak asmayıp, hafife aldılar

Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonuna karşı İsrail'in karşı saldırıları sürerken Mısırlı bir istihbarat yetkilisinden çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. Mısır'lı istihbarat yetkilisi, Hamas'ın "çok büyük bir şey" planladığı konusunda İsrail'i defalarca uyardıklarını ancak muhataplarının buna kulak asmadığını belirtti.

Orta Doğu'da büyük savaş 3. gününde de çatışmalara sahne oldu.  İsrail ordusunun, Gazze'deki Cibaliye mülteci kampına düzenlediği saldırıda 50 Filistinlinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda yaralının olduğu öğrenildi.

İSRAİL'İ ÖNCEDEN UYARDIK

Hamas​'ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna ilişkin ise dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. ABD merkezli haber ajansı Associated Press'e (AP) göre, isminin gizli kalmasını isteyen Mısırlı bir istihbarat yetkilisi, abluka altındaki Gazze Şeridi​'nden İsrail'e başlatılan operasyon için İsrail'i önceden uyardıklarını söyledi.

Mısır istihbaratının operasyon öncesi İsrail'i uyardığı ortaya çıktı: Kulak asmayıp, hafife aldılar

'DURUM PATLAMA NOKTASINA GELDİ'

Mısırlı yetkili, Hamas ile İsrail arasındaki çatışmadan önce devam eden esir takası görüşmelerinde Tel Aviv'deki muhataplarını Gazze'deki durum hakkında uyardıklarına dikkat çekerek "Durumun patlama noktasına geldiği ve bunun çok büyük olacağı konusunda İsraillileri defalarca uyardık. Ama bunları hafife aldılar" dedi.
 
İsrail basınında Filistinli silahlı grupların abluka altındaki Gazze Şeridi'nden düzenlediği ortak saldırıda ordu, güvenlik ve istihbarat teşkilatlarının büyük zafiyet gösterdiği eleştirileri yer aldı.

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, ordunun halka bir açıklama borçlu olduğunu kabul etmiş ancak "şimdi bunun sırası olmadığını önce savaşacaklarını sonra soruşturacaklarını" söylemişti.

Mısır istihbaratının operasyon öncesi İsrail'i uyardığı ortaya çıktı: Kulak asmayıp, hafife aldılar

NE OLMUŞTU? 

Filistin​ ve İsrail arasındaki çatışmalar, Hamas'ın başlattığı saldırılar sonrasında şiddetlendi. Çok sayıda İsrailli asker ve sivil esir alındı, her iki taraftan da büyük can kaybı ve yaralanmalar yaşandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in gerçekleştirdiği saldırılarda 91'i çocuk, 61'i kadın olmak üzere 493 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 2.751 kişinin yaralandığını açıkladı.

Hamas'ın İsrail'e düzenlediği saldırılar sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 700'e yükseldi.

İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne son günlerde düzenlediği saldırılarda 159 konutun tamamen yıkıldığını ve 1.210 konutun kısmen hasar gördüğünü rapor etti.

Filistin'de ise can kaybı 493 kişiye ulaştı.  

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...