Tgrt Haber

'Gazze için ateşkes yoksa oy moy yok!' diyen Müslüman topluluğuna Biden'dan hadisli cevap

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER, Euronews
01 Kasım 2023 11:50 - Güncelleme : 01 Kasım 2023 12:12

ABD'deki Müslüman seçmeni, Başkan Joe Biden'a 2024'te yeniden seçilmesi için bağış yapmamaları ve oy vermemeleri yönünde harekete geçti. İsrail'in Filistin'i bombalamasını durdurmak için çaba göstermeyen Biden'a kızgın olduklarını dile getiren yüzbinlerce Müslüman seçmene Biden ise Hazreti Muhammed’e ait bir hadis okuyarak cevap verdi. 

Müslüman Amerikalılar ve Demokrat Partili bazı isimler, Gazze​'de ateşkes​ sağlanması için acil adım atmaması halinde yüzbinlerce Müslüman seçmeni, Joe Biden​'a 2024'te yeniden seçilmesi için bağış yapmamaları ve oy vermemeleri yönünde harekete geçirecekleri konusunda ultimatom verdi. Liderler, Başkan Biden'a İsrail üzerindeki nüfuzunu kullanarak derhal ateşkes sağlaması çağrısında bulundu.

Konsey, Biden'a hitaben yazdığı mektupta, "Yönetiminizin finansman ve silahlanmayı da kapsayan koşulsuz desteği, sivil kayıplara neden olan şiddetin sürmesinde önemli bir rol oynamıştır ve daha önce size güvenen seçmenlerin güvenini sarsmıştır" ifadelerine yer verdi. 

BIDEN'DAN HADİSLİ CEVAP

ABD Başkanı Joe Biden, ''Bir hadiste Hz. Muhammed der ki, bir kötülüğü elinizle, yapamıyorsanız dilinizle o da olmazsa kalbinizle düzeltmeye çalışın'' hadisini okudu.

'Gazze için ateşkes yoksa oy moy yok!' diyen Müslüman topluluğuna Biden'dan hadisli cevap

Biden, sözlerinin devamında ise ''Birçoğunuz bu öğreti ile bizim topluluklarımızda yaşıyorsunuz ve bu esaslara, inançlarla katılıyorsunuz. Ama Amerikan kural esasları sabit ve tutarlıdır, ailelerinizi çocuklarınızı ve hayatı daha daha iyi hale getirecek eylemlerdir...'' Başkan seçilme onurunu yaşadığını dile getiren Biden, Müslüman topluluğundan ''Hepimiz bir şeyleri beraber başarabiliriz'' diyerek destek istedi. 

Kaynak: TGRT HABER, Euronews
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...