Tgrt Haber

Hamas'tan bazı Filistin yönetimi üyelerine ve Arap ülkelerine suçlama: Bizi yok etmek istiyorlar

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER
30 Ekim 2023 09:01 - Güncelleme : 30 Ekim 2023 11:19
Hamas'tan bazı Filistin yönetimi üyelerine ve Arap ülkelerine suçlama: Bizi yok etmek istiyorlar

İsrail-Filistin arasında çatışmalar 24 gündür devam ederken Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın iddiası ortalığı karıştıracak cinsten... Örgütün yetkilisi, Musa Ebu Merzuk, bazı Filistin yönetimi üyelerinin ve bazı Arap ülkelerinin Hamas'ı ortadan kaldırmak için Batı'ya gizlice çağrıda bulunduklarını, Hizbullah ve Batı Şeria'dan destek göremediklerini söyledi.

Hamas​'ın 7 Ekim'de Aksa Tufanı Operasyonu ile başlattığı 24 gündür süren çatışmalar Gazze​'de binlerce sivilin ölümüne neden olurken Hamas​'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'ndan dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Kassam Tugayları yetkilisi Musa Ebu Merzuk, bazı Arap ülkeleri ve bazı Filistin​ yönetimi üyelerini suçladı. Merzuk, dikkat çeken iddiasını şu sözlerle ifade etti:

"Batı'ya gizlice Hamas​'ı ortadan kaldırma çağrısında bulunan Filistin​ Yönetimi üyeleri ve bazı Arap ülkeleri var. Hizbullah'tan ve Batı Şeria'daki kardeşlerimizden ciddi bir destek bekliyorduk. Özellikle Ramallah yönetiminin utanç verici tavrı, bizi hayal kırıklığına uğrattı.''

Hamas'tan bazı Filistin yönetimi üyelerine ve Arap ülkelerine suçlama: Bizi yok etmek istiyorlar

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMALARINDA SON DURUM

Hamas​'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e kapsamlı saldırı başlattı. İsrail ordusu da Gazze​ Şeridi'ne yoğun hava saldırılarına başladı. İsrailli yetkililer, Gazze​'den düzenlenen saldırılarda 311'i asker 1400 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

Gazze​'deki Filistin​ Sağlık Bakanlığına göre, İsrail saldırılarında öldürülenlerin sayısı 3 bin 342'si çocuk, 2 bin 262'si kadın olmak üzere 8 bin 5'e yükselirken, 20 bin 242 kişi yaralandı. İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 116 Filistinli öldü, 1900'den fazla Filistinli yaralandı. İsrail bombardımanında Gazze​'de 34 Lübnan'da da 1 gazeteci hayatını kaybetti.

İsrail'in abluka altındaki Gazze​ Şeridi'nde yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri durma noktasına geldi. İsrail ordusu, 26 Ekim'de karadan sınırlı operasyonları genişletmeye başlayıp hava saldırısının dozunu daha da artırdı.Gazze​'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi.

Kaynak: TGRT HABER
Sonraki Haber Yükleniyor...