Tgrt Haber

Gazze'de ateşkes krizi! Hamas arabuluculara tepki gösterdi: Hayal satıyorlar

Editör: Şule Altınel / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
18 Ağustos 2024 07:54 - Güncelleme : 18 Ağustos 2024 07:54
Gazze'de ateşkes krizi! Hamas arabuluculara tepki gösterdi: Hayal satıyorlar

Gazze Şeridi'nde ABD, Mısır ve Katar arabuluculuğunda yapılan ateşkes müzakereleri sonucunda arabulucu ülkelerden gelen olumlu açıklamalara tepki gösteren Hamas'ın üst düzey yetkilisi, "Arabulucular hayal satıyor" ifadesini kullandı.

ABD​, Mısır ve Katar arabuluculuğunda perşembe günü başlayan ve önceki gün sona eren Gazze Şeridi​'nde ateşkes​ müzakerelerinin ardından açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Arabulucu ülkelerin görüşmeler sonunda yaptığı iyimser açıklamalar ile ABD Başkanı Joe Biden'in yaptığı, "Anlaşmaya hiç olmadığımız kadar yakınız" açıklaması Hamas​ tarafından kabul görmüyor.

"HİÇBİR İLERLEME YOK"

İsmi açıklanmayan Hamas'ın üst düzey bir yetkilisi BBC'ye yaptığı açıklamada müzakereler sonunda ateşkes anlaşmasında ilerleme kaydedildiği yönündeki görüşleri 'yanılsama' olarak nitelendirdi.

Müzakerelere ilişkin konuşan yetkili, arabulucuların hayal sattığını vurgulayarak, "Arabuluculardan aldığımız bilgiler hayal kırıklığına neden oldu. Hiçbir ilerleme kaydedilmedi" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...