Tgrt Haber

Gazze'de her 5 dakikada 1 ölüm! Trajedide 11. gün! 2 bin 808 Filistinli hayatını kaybetti, 10 bin 850 kişi yaralandı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
17 Ekim 2023 08:23 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 11:21
Gazze'de her 5 dakikada 1 ölüm! Trajedide 11. gün! 2 bin 808 Filistinli hayatını kaybetti, 10 bin 850 kişi yaralandı

İsrail, 7 Ekim'de başlayan çatışmanın 11'inci gününde Filistin halkını bombalamayı sürdürdü. Şu ana dek 2 bin 808 Filistinli hayatını kaybetti, 10 bin 850 kişi yaralandı. İstatistiklere göre Gazze'de her 5 dakikada 1 Filistinli, her 1 saatte bir çocuk hayatını kaybediyor.

Orta Doğu​'daki kanlı trajedide 11. güne girildi. İsrail ordusunun, 7 Ekim'de Hamas​'ın saldırıları sonrası Gazze​'ye yönelik başlattığı ağır bombardımanda bilanço ner geçen gün daha da ağırlaşıyor.

BOMBALAR GECE BOYU SUSMADI

Anadolu Ajansı'nın derleği haberlere göre; Gazze'deki sağlıkla ilgili kaynaklardan alınan bilgilere göre, Han Yunus bölgesini hedef alan hava saldırıları sonucu Gazze'deki Nasır Tıp Kompleksi'ne çok sayıda yaralı geldi.

Filistin​ haber ajansı WAFA, İsrail'in, savaş uçakları, gemileri ve topçu atışlarıyla Gazze Şeridi'ne saldırılarının gece boyunca devam ettiğini aktardı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Gazze'nin orta kesimlerinde bulunan Deyr el-Belah bölgesinde bir eve saldırı sonucu, aralarında çocukların da bulunduğu 7 Filistinli hayatını kaybetti, 12 kişi yaralandı.

Birleşmiş Milletler'den yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'deki sivil nüfusun gitmesini istediği Han Yunus ve diğer bölgeleri de bombaladığı duyuruldu.

EV BOMBALANDI, 8 SİVİL ÖLDÜ

Gazze'nin orta kesimlerindeki Nusayrat ve Şatı mülteci kampları gece boyunca İsrail savaş uçakları tarafından şiddetle bombalandı. Kentin doğu kesimleri de İsrail topçu atışlarının hedefi oldu.

WAFA'nın haberine göre, Gazze'nin güneyindeki Rafah bölgesine İsrail savaş uçaklarının düzenlediği saldırılarda ölen ve yaralananlar oldu. Kentin batısındaki Rimal Mahallesi'nde bir evin bombalanması sonucu 8 kişi yaşamını yitirdi.

İNSANLIK DRAMI İSTATİSTİKLERE YANSIDI

İsrail'in düzenlediği saldırılarda 2 bin 808 Filistinli hayatını kaybetti, 10 bin 850 kişi yaralandı. İsrail'in saldırılarında her 5 dakikada 1 Filistinli hayatını kaybediyor. İstatistiki verilere göre Gazze'de her bir saatte 3 Filistinli çocuk can veriyor.

Kaynak: TGRT Haber, Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...