Tgrt Haber

İsrail'in kara harekatı hazırlığı uydu kamerasında: Gazze sınırına sadece 6 km mesafedeler

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
20 Ekim 2023 09:58 - Güncelleme : 20 Ekim 2023 10:24
İsrail'in kara harekatı hazırlığı uydu kamerasında: Gazze sınırına sadece 6 km mesafedeler

Gazze'yi abluka altına alan İsrail'in kara harekatı için yaptığı hazırlık uydu kameralarına yansıdı. Görüntülerde, sınıra tank yığan İsrail ordusunun mühimmat sevkiyatına da devam ettiği görüldü.

İsrail-Hamas savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. Gazze​'yi abluka altına alan İsrail, kara harekatına hazırlanıyor. Tanklarını ve askerlerini Gazze sınırında konuşlandıran İsrail, sevkiyata son hızla devam ediyor. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ise son yaptığı açıklamada; birliklerin sınıra yakın yerde toplandığı belirtti ve "Yakında Gazze'yi içeriden görecekler" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Gazze sınırına yaptığı tank ve mühimmat sevkiyatı uydu görüntülerine yansıdı. Görüntülerde; İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki iki bölgeye yüzlerce tank ve zırhlı araç konuşlandırdığı yerler görüldü. New York Times'ın aktardığına göre; İsrail ordusunın on binlerce askerin Gazze'ye girme planı kapsamında kara saldırısı planlarının ana hatlarını çizdiği belirtildi. 

BIDEN'DAN KARA HAREKATINA YEŞİL IŞIK

Kara harekatının gerçekleşmesi durumuda İsrail'in 2006'da Lübnan'ı işgal etmesinden bu yana en büyük kara operasyonu olacak. Bu arada İngiliz basını, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüşen ABD Başkanı Joe Biden'ın, kara harekatına yeşil ışık yaktığını manşetine taşıdı.

İSRAİL ORDUSU, GAZZE SINIRINA 6 KM MESAFEDE

Uydu görüntülerine yansıyan askeri yığınak, Gazze'nin kuzey sınırındaki ana giriş noktası olan Erez'in yaklaşık 6 kilometre mesafede bulunuyor. Harita üzerinde 1 ve 2 numarayla gösterilen yerler, tankların toplandığı alanlar olarak işaretlendi.

İsrail'in kara harekatı hazırlığı uydu kamerasında: Gazze sınırına sadece 6 km mesafedeler

GAZZE'DE AĞIR YIKIM

Öte yandan Copernicus Sentinel-1 uydusunun sağladığı görüntülerde, İsrail saldırılarına maruz kalan Gazze Şeridi'nde ağır yıkımların yaşandığı bölgeler görülüyor. Kırmızıyla işaretlenen noktalar, 12 Ekim'den bu yana hasar alan yerler olurken, sarı renkli alanlar ise önceki tarihlere ait.

İsrail'in kara harekatı hazırlığı uydu kamerasında: Gazze sınırına sadece 6 km mesafedeler

İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA SON DURUM

İsrail-Hamas çatışması 14. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 3 bini aşarken, çatışmalarda hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı bin 400'ü geçti.

Hastanede yaşanan 500'e yakın kişinin ölümüne neden olduğu saldırının yakıları sürerken. İsrail hükümetinden art arda kara operasyonu açıklaması geldi. İsrail ordusu, halihazırda abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yardım girişine izin verilmeyeceğini açıkladı.

Hamas​ Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İsrail'in Gazze'ye yönelik süren saldırıların bölgesel bir savaşa dönüşebileceği uyarısında bulundu. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail için daha önce benzeri görülmemiş destek isteyeceklerini söyledi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...