Tgrt Haber

Gazze'de siviller yine hedefte! 6 eve hava saldırısı: 21 ölü, 79 yaralı

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
20 Ekim 2023 08:41 - Güncelleme : 20 Ekim 2023 08:53
Gazze'de siviller yine hedefte! 6 eve hava saldırısı: 21 ölü, 79 yaralı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde sivillerin bulunduğu 6 eve düzenlediği hava saldırısında çoğu çocuk ve kadın 21 kişi ölürken, 79 kişi de yaralandı.

İsrail'in Filistin​ halkına yönelik korkunç kanlı saldırıları hız kesmiyor. Gazze​'de bir kez daha sivilleri hedef alan İsrail ordusunun 6 eve düzenlediği hava bombardımanında en az 21 kişi ölürken, 79 kişi de hayatını kaybetti.  

Saldırının detayları, Gazze'deki İçişleri Bakanlığının Telegram hesabından paylaşıldı. Açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus​ kentinde sivillerin yaşadığı 6 evi hedef aldığı belirtildi.  Saldırının ardından ilk dakikalarda yapılan söz konusu açıklamada, hava saldırılarında 9 kişinin öldüğü, 60 kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Ancak Filistin haber ajansı WAFA'dan daha sonra servis edilen haberde "Han Yunus kentinde sivillerin yaşadığı 6 evin bombalanması sonucu çoğu çocuk ve kadın en az 21 kişi yaşamını yitirdi, 79 kişi de yaralandı" bilgisine yer verildi.

14 GÜNDÜR DURMAK BİLMEYEN VAHŞET

Hamas​'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Çatışmalarda 14. güne girilirken Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 1524'ü çocuk 3 bin 785 kişinin öldüğünü, 12 binden fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 306'sı asker 1400 İsraillinin öldüğü, 3 bin 968 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı. İşgal altındaki Batı Şeria'da da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 77 Filistinlinin öldüğü belirtilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...