Tgrt Haber

Gazze'den dünyaya haykırış: Acil müdahale edin

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
13 Ekim 2023 06:43 - Güncelleme : 13 Ekim 2023 07:11
Gazze'den dünyaya haykırış: Acil müdahale edin

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in orantısız bir şiddetle bomba yağdırdığı Gazze'de yaşanan insanlık dramına dikkat çekerek dünyaya seslendi: Acil müdahale edin!

İsrail'in acımasız bombardımanı altındami Filistin​, büyük bir insani felaketle karşı karşıya. 1500'ü aşkın insanın can verdiği Gazze'de çoğu ağır binlerce yaralı gerekli tedaviyi alamıyor. Ölü sayısı her geçen dakika artarken Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan dünyaya acil müdahale çağrısı geldi.

SAĞLIK EKİPLERİ 24 SAAT ÇALIŞIYOR

Anadolu Ajansı tardafından aktarılan Bakanlık'ın yazılı açıklamasında, "İsrail'in Gazze Şeridi​'ndeki halkımıza yönelik saldırganlığının artması nedeniyle hastanelere ulaştırılan çok sayıda yaralı var. Kentteki hastanelerin ameliyathanelerinde çalışan ekipler ciddi baskı altında" denildi.

Sağlık Bakanlığı Operasyon Daire Başkanı Hani Hamade de Gazze'deki hastanelerde yüzlerce ağır yaralının gerekli müdahalelerin yapılması için uzun kuyruklar oluşturduğunu söyledi. Operasyon ve sağlık ekiplerinin günün 24 saati çalıştığını ve operasyonların yoğunluğu nedeniyle ciddi yorgunluk yaşadığını vurgulayan Hamade şunları söyledi:

"GÜVENLİ KORİDOR AÇILSIN" TALEBİ

"Acil tıbbi ihtiyaçların sağlık tesislerine taşınması ve yaralıların Gazze Şeridi dışına nakledilmesi için güvenli koridorlar açılarak binlerce yaralının kurtarılması için ilgili tüm tarafların hızlı müdahale etmesi gerektiği çağrısında bulunuyoruz. Bununla birlikte kentteki tıbbi ekipleri desteklemek için de sağlık heyetlerinin kente gönderilmesi talebinde bulunuyoruz."

1537 KAYIP, 6 BİN 612 YARALI VAR

Hamas​'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları​, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti. Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

500 ÇOCUK KATLEDİLDİ

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 500'ü çocuk, 276'sı kadın olmak üzere 1537 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 612 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Gazze'den düzenlenen saldırılarda ise 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 bin 300 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı. Ayrıca Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 36 Filistinlinin öldüğü, 650 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...