Tgrt Haber

İsrail'den Gazze'ye kara harekatı an meselesi: Sderot kentine tank yığılıyor!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
12 Ekim 2023 20:27 - Güncelleme : 13 Ekim 2023 09:12

İsrail-Hamas savaşı 6 gündür tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail ordusunun kara harekatı için hazırlıkları tamamladığını ve Gazze'de güvenlik duvarı kurulduğunu açıklamasının ardından bütün gözler bölgedeki hareketlilikte... İsrail, tank yığdığı Sderot şehrinin boşaltılmasına karar verdi. İşte bölgedeki son gelişmeler...

Hamas​'ın silahlı kanadı İzzeddin El-Kassam Tugaylarının geçtiğimiz cumartesi günü İsrail' yönelik gerçekleştirdiği "Aksa Tufanı" operasyonunun ardından patlak veren savaş tüm şiddetiyle devam ediyor. Hamas'ın saldırılarına misilleme olarak geride kalan 6 gün boyunca Gazze​'yi ağır bombardımana tutan İsrail, şehirde adeta taş üstünde taş bırakmadı.

İsrail adeta savaş suçu işleyerek yoğun bombardıman altına tuttuğu Gazze'ye elektrik, su, doğal gaz ve gıda gibi temel insani ihtiyaçların da girmesini engelledi. İsrail, başta ABD olmak üzere Batı'nın desteğini alarak yıkıcı saldırılarına hız kazandırdı. 

Saldırılarını iyice artıran İsrail ordusu kara harekatına hazırlandıklarını ve Gazze'de güvenlik duvarı kurulduğunu duyurdu. Ordu kaynakları, duvara yaklaşan herkesin etkisiz hale getirileceğini de bildirdi. İsrail'den yapılan bu açıklamaların ardından Sderot kentinde büyük bir hareketlilik yaşanmaya başladı.

SINIRDA TANK HAREKETLİLİĞİ

Abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 6 gündür saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, Sderot kentine çok sayıda tank sevkiyatı gerçekleştiriyor. İsrail hükümeti de Sderot şehrinin boşaltılması kararını onayladı

Bölgedeki son gelişmeleri TGRT Haber'de aktaran Tuna Öztunç, "Kentte yoğun bir şekilde tank trafiği var. Peş peşe çok sayıda tank Gazze sınırına doğru ilerliyor. İsrail'in hedefinde Gazze'ye girmek var ama bunun sonuçları çok ağır olur. Çok fazla sivil kayıplar meydana gelir" dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...