Tgrt Haber

Gerilimde düşüş yok! Rusya, Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait uçakları vurdu

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Aralık 2023 17:15 - Güncelleme : 24 Aralık 2023 17:20
Gerilimde düşüş yok! Rusya, Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait uçakları vurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, Zaporijya ve Dnipropetrovsk bölgelerinde Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait 3 Su-27 ve 1 Su-24 uçağını vurduklarını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rus ordusunun Ukrayna’daki eylemlerine ilişkin bilgi verildi. Rus operasyonel-taktik havacılık, insansız hava araçları (İHA), füze ve topçu birliklerinin Ukrayna’da Hmelnitski bölgesinde Starokonstantinov Askeri Hava Üssü'nde Norveç üretimi "NASAMS" ve Fransa üretimi "Crotale-NG" hava savunma füze sistemlerini vurduğu belirtildi.

Açıklamada, Kirovograd bölgesindeki Kanatovo ve Dnipro askeri hava üslerindeki Ukrayna​ ordusunun havacılık ekipmanları, uçuş navigasyon sistemleri ve havacılık mühimmatının imha edildiği bildirildi.

"3 SU-27 VE 1 SU-24 SAVAŞ UÇAĞINI VURDUK"

Rus hava savunma sistemlerinin Ukrayna’ya ait 4 savaş uçağını vurduğu kaydedilen açıklamada, “Zaporijya bölgesinde Odarovka, Şirokoyoe yerleşim birimleri ve Dnipropetrovsk bölgesinde Grigorovka yerleşim birimi yakınlarında Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait 3 Su-27 ve 1 Su-24 savaş uçağını vurduk.” ifadelerine yer verildi. Açıklamada, farklı bölgelerde Ukrayna’ya ait 49 İHA’nın da düşürüldüğü bildirildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
A.A.A.25 Aralık 2023 17:50

MAŞALLAH ÇOK GÜZEL. RUSYA KAZANACAK. AMERİKA VE AVRUPA KAYBEDECEK.

Sonraki Haber Yükleniyor...