Tgrt Haber

Ukrayna, Rusya ile savaş bitmeden NATO'ya giremeyeceğini biliyor!

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Aralık 2023 16:44 - Güncelleme : 24 Aralık 2023 16:44
Ukrayna, Rusya ile savaş bitmeden NATO'ya giremeyeceğini biliyor!

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Rusya ile aralarındaki savaşın son bulmadan ülkesinin NATO üyesi olamayacağını bildiklerini, böyle bir teklif beklemediklerini söyledi.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in emriyle başlayan Ukrayna​'nın işgal girişimi yaklaşık 2 senedir devam ederken Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak'tan dikkat çeken bir açıklama geldi. Yerel bir televizyonda açıklamalarda bulunan Podolyak, Rusya ile savaşı bitirmeden NATO​ üyesi olamayacaklarını söyledi.

NATO'dan savaş sürdüğü sürece böyle bir teklif beklemediklerini belirten Podolyak, şu ifadeleri kullandı:

"Rusya ile savaş devam ettiği sürece NATO üyesi olamayız ancak NATO ile birtakım somut anlaşmalara sahibiz. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in net tutumu da ortada. İşbirliğimiz devam ediyor. Üye de olacağız fakat önce savaşı adaletli sonuca bağlamak lazım."

"Rusya, Ukrayna’nın küçük kısmını ilhak ederek geri kalanının NATO üye olmasına yanaşır mı?" diye soran Podolyak, şunları söyledi:

"Tabii ki hayır. Demek ki savaş devam edecek. Tüm diğer teorik öneriler gerçek dışı. Bugün kimse Kiev’e 1-2 sene sonra NATO kapılarını açmayı vadetmiyor. Zaten savaş sürdüğü sürece böyle bir teklifi beklemek de abes."

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞINDA SON DURUM

24 Şubat 2022’de Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle başlayan Rusya-Ukrayna Savaşı neredeyse iki senedir devam ediyor. Savaşın ilk zamanlarındaki yoğun çatışma dönemlerinin ardından şimdi sahada her iki taraf da ilerleyemez durumda. Zira, uzun zamandır taraflar pozisyonlarını değiştirmiş değil.

İsrail-Filistin Savaşı’nın başlamasıyla dikkatlerin üzerlerinden çekildiğini söyleyen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve yönetimi Batı’dan gelen desteklerin azalmasından duyduğu endişeleri dile getiriyor. Rusya ise Ukrayna’ya karşı savunma pozisyonuna devam ederken Gürcistan’da yeni bir üs kurma hazırlığında olması dikkati çekiyor.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...