Tgrt Haber

Guteress’in 'Hamas' sözleri İsrail'i kızdırdı: Derhal istifa etmeli

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
24 Ekim 2023 23:54 - Güncelleme : 25 Ekim 2023 06:50
Guteress’in 'Hamas' sözleri İsrail'i kızdırdı: Derhal istifa etmeli

İsrail'den Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarının durup dururken başlamadığını söyleyen BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e tepki geldi. Sözleri 'şoke edici' ve 'korkunç' olarak nitelendirilen Guterres istifaya çağrıldı.

BM Güvenlik Konseyi’nde BM Genel Sekreteri Antonio Guterres​, İsrail-Hamas arasındaki çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarının durup dururken başlamadığını söyleyen Guterres, "Topraklarının sürekli olarak yerleşim yerleri tarafından yutulduğunu, ekonomilerinin tıkandığını, insanlarının yerinden edildiğini ve evlerinin yıkıldığını gördüler" dedi. Guterres'in bu sözleri İsrail'i çok kızdırdı. 

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen​, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Guterres'in bu açıklamalarında sonra onunla görüşmeyeceğini aktardı ve "7 Ekim katliamından sonra dengeli bir yaklaşıma yer kalmadı. Hamas​ gezegenden silinmeli” ifadelerini kullandı. 

"ÖRGÜTÜN BAŞKANI OLMASI ÜZÜCÜ"

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Guterres'in sözlerini "şok edici", "korkunç" ve "bölgenin gerçekliğinden tamamen kopuk" olarak nitelendirerek, "Onun yorumları teröre ve cinayete gerekçe teşkil ediyor. Bu tür görüşlere sahip bir kişinin Holokost'tan sonra ortaya çıkan bir örgütün başkanı olması üzücü” dedi.

"DERHAL İSTİFAYA ÇAĞIRIYORUM"

Erdan, "İsrail vatandaşlarına karşı, terör örgütü ilan edilmiş bir örgüt tarafından gerçekleştirilen en korkunç eylemlere anlayış gösterenlerle konuşmanın hiçbir haklılığı ve anlamı yok. Guterres'i derhal istifaya çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

"TERÖR SAVUNUCULARI DÜNYA ADINA KONUŞAMAZLAR"

İsrail muhalefet liderlerinden eski Savunma Bakanı Benny Gantz ise, "Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin teröre göz yumduğu günler karanlıktır. Kesinlikle hiçbir şey masum sivillerin katledilmesini haklı gösteremez. Şimdi tarihin doğru tarafında durmanın veya ona göre yargılanmanın zamanıdır. Terör savunucuları dünya adına konuşamazlar" dedi.

İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA SON DURUMU

İsrail-Hamas savaşı 18. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 6 bine yaklamış durumda. Gazze'de hava saldırıların yoğunlaştığı son 24 saatte 700'den fazla Filistinli öldürüldü.

ABD''nin askeri uçaklarının Yunanistan'da İsrail'e güvenlik mesafesinde konuşlandırıldığı öne sürülürken Tel Aviv'den Hamas'ı yok edeceklerine dair açıklamalar geldi. Gazze Sağlık Bakanlığı bölgenin kuzeyindeki hastanelerde sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü duyurdu. 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...