Tgrt Haber

Halk Almanya'daki koalisyondan memnun değil! Dergi kapağı her şeyi anlattı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Der Spiegel, Stern
16 Eylül 2023 11:32 - Güncelleme : 16 Eylül 2023 13:54
Halk Almanya'daki koalisyondan memnun değil! Dergi kapağı her şeyi anlattı

Almanya'da beklentileri karşılayamayan koalisyon hükümetinin içindeki mücadele dergi kapağına konu oldu. Araştırmalara göre, birçok Alman, koalisyonun son bulmasını istiyor.

Almanya​'da Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti (FDP) koalisyonu istenileni veremedi. Eski Şansölye Angela Merkel​'in ardından iktidara gelen koalisyon​ hükümeti, istikrar sağlayamadı. Yapılan araştırmalara göre birçok Alman, koalisyonun son bulmasını istiyor. Hatta bir dergi bu konuyu kapağına taşıdı. 

Almanya merkezli haber sergisi Stern, koşu yaparken düşerek gözünden yaralanan Başbakan Olaf Scholz​'u, halterin altında kaldığı anlarla resmetti. Scholz'un kalkmak için mücadele ettiği, koalisyon ortakları olan FDP Lideri Christian Lindner ve Yeşiller'in liderlerinden Robert Habeck'in ise buna engel olduğu anlar tasvir edildi.

Halk Almanya'daki koalisyondan memnun değil! Dergi kapağı her şeyi anlattı

ÇÖZÜM ÜRETEMİYORLAR

Koalisyondaki görüş farklılıkları nedeniyle ısıtma planı, çocuk refahı ve göçmenlik sorunları gibi konular uzun süredir çözüme kavuşamıyor. Yeşiller ise bu farklılıkların toplumsal tartışmanın yansıması olduğunu savunurken, tüm fikirlerin temsil edilmesi gerektiğini söylüyor. Ancak araştırmalar, Alman halkının yüzde 55'inin koalisyonun devam etmesinden yana olmadığını gösteriyor. Yalnızca 30, mevcut koalisyonu destekliyor.

Halk, koalisyonun, 'halkın çıkarlarını temsil etmediğini' düşünüyor. Almanların çoğu, tartışmaların çözümle sonuçlanacağını düşünmüyor. Hatta Almanlar bu koalisyonun çökeceğini düşünüyor. Scholz önclüğündeki koalisyonun, suç ve göç gibi sorunlara “tatmin edici cevaplar” veremediğine dikkat çekiliyor.

UZLAŞMA SAĞLANAMIYOR

Öte yandan Der Spiegel, "Hükümet endüstriyel elektrik fiyatlarında uzlaşma buldu mu?" başlıklı haberinde devam eden anlaşmazlıklardan birine gönderme yaptı. Ekonomik krizin, yüksek elektrik maliyetleri konusunda sanayiye yardım etmesi için hükümet üzerinde baskı oluşturduğu belirtildi.

Şansölye Scholz'un masasında henüz aşılamayan "trafik lambası" anlaşmazlığını sona erdirebilecek bir uzlaşma teklifinin olduğu kaydedildi.

Kaynak: Der Spiegel, Stern

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...