Tgrt Haber

Ukrayna'nın işgaliyle çöküşe geçen Rus ekonomisine bir darbe daha! 2024 itibariyle yasaklanıyor

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
16 Eylül 2023 09:20 - Güncelleme : 16 Eylül 2023 09:46
Ukrayna'nın işgaliyle çöküşe geçen Rus ekonomisine bir darbe daha! 2024 itibariyle yasaklanıyor

Ukrayna'nın işgali nedeniyle zor duruma düşen Rus ekonomisine 1 Ocak 2024 itibariyle bir darbe daha vurulacak. G7 ülkeleri, Rusya'dan elmas ithalatını yasaklamaya hazırlanıyor.

ABD, Kanada, Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya ve Japonya'dan oluşan G7 ülkeleri, Rusya​'dan elmas​ ithalatını 1 Ocak itibarıyla yasaklayacak. G7 ülkelerinin, 3 hafta içinde Rusya kararını duyurması bekleniyor.

Dünya elmas ticaretinde ilk sırada yer alan Belçika'nın teklif ettiği yasak​ planı kapsamında küresel elmas pazarı değişikliğe uğrayacak. Bu çerçevede ham ve cilalı elmasları sertifikalandırmak ve Rus elmaslarının izini sürmek amacıyla ortak sistem uygulanacak.

G7 ülkeleriyle yapılacak elmas ticaretinde giriş noktaları ve gümrük kontrolleri merkezileştirilecek. Sadece sertifikalandırılmış ve Rusya dışından gelen elmasların bu piyasaya erişimi olacak. Böylece Rusya'nın elmastan sağladığı gelir kesilecek.

DÜNYANIN EN BÜYÜK HAM ELMAS ÜRETİCİSİ RUSYA

Rusya, dünyanın en büyük ham elmas üreticisi konumunda bulunuyor. Rusya'nın elmas ihracatından yılda 4 milyar dolar gelir sağladığı tahmin ediliyor.

Dünyadaki ham elmasların yüzde 80'inden fazlasının ticareti, Belçika'nın Anvers şehrinde yapılıyor. Elmasların yüzde 90'ı ise Hindistan'da işleniyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...