Tgrt Haber

Hamas, İsrail'in nakliye helikopterini vurdu

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
14 Ekim 2023 00:30 - Güncelleme : 14 Ekim 2023 00:48
Hamas, İsrail'in nakliye helikopterini vurdu

Hamas, İsrail'e ait CH-53D Deniz Aygırı (Yasur) askeri nakliye helikopterinin vurdu. Helikopterde yaklaşık 50 İsrail askeri olduğu belirtiliyor.

Hamas​'ın 7 Ekim sabahı İsrail'e başlattığı operasyonun ardından patlat veren savaş tüm şiddetiyle devam ediyor. Hamas'ın saldırılarına çok sert şekilde karşılık veren İsrail, abluka altına aldığı Gazze Şeridi​'ne hava saldırılarına devam ediyor. İsrail'in saldırılarında Gazze'de 614'ü çocuk olmak üzere 1900 kişiden fazla kişi hayatını kaybetti.

GÜDÜMLÜ FÜZEYLE VURDU

İsrail'in bu saldırılarına Hamas hem Gazze Şeridi'nden hem de Lübnan​ sınırından karşılık veriyor. Hamas'ın 'Aksa Tufanı' operasyonunun başladıktan kısa süre sonra savaş ilan eden İsrail'in Gazze Şeridi'ne gönderdiği CH-53D Deniz Aygırı (Yasur) askeri nakliye helikopterini vurduğu ortaya çıktı.

İÇİNDE 50 İSRAİL ASKERİ BULUNUYORDU

Hamas'ın helikopteri güdümlü bir füzeyle vurmayı başardığı ve helikopterin yere çakılarak tamamen yok olduğu aktarıldı. İddiaya göre, Helikopterde yaklaşık 50 İsrail askeri olduğu belirtiliyor.

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...