Tgrt Haber

İsrail'den adım adım kara harekatı hazırlığı! Sabaha kadar süre verildi: Hastaneleri boşaltın

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
14 Ekim 2023 00:03 - Güncelleme : 14 Ekim 2023 00:21
İsrail'den adım adım kara harekatı hazırlığı! Sabaha kadar süre verildi: Hastaneleri boşaltın

Kara harekatına hazırlanan İsrail'den sivillere şehri terk edin uyarısının arkasından hastanelerin de boşaltılması talimatı geldi. Gazze’deki El Awda Hastanesi’ne saat 06:00'ya kadar süre verildi.

Hamas​'ın 7 Ekim sabahı İsrail'e başlattığı operasyonun ardından patlat veren savaş tüm şiddetiyle devam ediyor. Hamas'ın saldırılarına çok sert şekilde karşılık veren İsrail, abluka altına aldığı Gazze Şeridi​'ne hava saldırılarına devam ediyor. İsrail'in saldırılarında Gazze'de 614'ü çocuk olmak üzere 1900 kişiden fazla kişi hayatını kaybetti. 

Saldırıların ardından Gazze'de hastanelerin yatak kapasitesinin dolduğu, ilaç ve akaryakıtın da tükenmek üzere olduğu bildirildi. Kara harekatına hazırlanan İsrail'den Gazze'deki hastanelerin boşaltılması yönünde bir talimat daha geldi.

SABAH 06.00'YA KADAR SÜRE VERİLDİ

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze Şeridi’nde bulunan hastanelere tahliye için süre verdi. Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) tarafından yapılan açıklamada, IDF tarafından Gazze’nin kuzeyindeki El Awda Hastanesi'nin yerel saatle 06.00’ya kadar boşaltılması yönünde hastane yetkililerinin uyarıldığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, hastaların tahliyesinin karmaşık bir hal aldığı vurgulanırken, “Gazze’de devam eden saldırıları ve sağlık hizmetlerine yönelik saldırıları kınıyoruz. Personelimizi ve hastalarımızı korumaya çalışıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...