Tgrt Haber

Hamas lideri Heniyye dünyayı uyardı: Bölgesel savaşa dönüşebilir

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
20 Ekim 2023 09:25 - Güncelleme : 20 Ekim 2023 09:41
Hamas lideri Heniyye dünyayı uyardı: Bölgesel savaşa dönüşebilir

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının devam etmesi halinde savaşın bölgesel bir savaşa dönüşebileceği konusunda uyardı.

İsrail'in Gazze Şeridi​'ne yönelik saldırıları devam ederken Hamas​ Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, yayımladığı bir videoda; Gazze, Batı Şeria ve Lübnan cephesinde savaşın gidişatıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. ABD ile bazı Avrupa ülkelerinin, manevi destek için İsrail'e ziyaretlerde bulunduğunu hatırlatan Heniyye, ABD'nin tüm bu çabalarına rağmen Gazze'ye saldırılar konusunda İsrail'e bölgesel ve uluslararası destek sağlama ve Araplara, tehciri kabul ettirmede başarılı olamadığını söyledi.

Tüm baskılara rağmen Arap ve İslam ülkelerinin Filistinlilerin tehcir edilmesi konusundaki tavrının çok net olduğunu aktaran Heniyye, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliğinin toplantılarında da bunun üstünde geçildiğini belirtti.

Başta Mısır olmak üzere Arapların ve İslam ülkelerinin tehcire karşı duruşunu öven Heniyye, bu duruşun desteklenmesi çağrısı yaptı.

Heniyye, ABD yönetiminin, diğer cepheleri saf dışı bırakma ve insanları İsrail'in yalanlarına inandırma konusunda da başarılı olamadığını aktardı.

"TEHCİR VE ALTERNATİF VATANA HAYIR!"

Hamas lideri açıklamasının devamında ise "Gazze'ye yönelik bu vahşi saldırıların, yıkımın ve kan dökmenin devam etmesi durumunda, bunun, bölgesel bir savaşa dönüşebileceği uyarısı yaptıklarını" ifadelerini kullandı.

Heniyye son olarak, Filistin​ halkı ile Arap ve İslam dünyasını cuma günü "Gazze'ye saldırılar dursun, tehcir ve alternatif vatana hayır" sloganıyla sokağa inmeye çağırdı.

İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA SON DURUM

İsrail-Hamas çatışması 14. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ölen Filistinlilerin sayısı 3 bini aşarken, çatışmalarda hayatını kaybeden İsraillilerin sayısı bin 400'ü geçti.

Hastanede yaşanan 500'e yakın kişinin ölümüne neden olduğu saldırının yakıları sürerken. İsrail hükümetinden art arda kara operasyonu açıklaması geldi. İsrail ordusu, halihazırda abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yardım girişine izin verilmeyeceğini açıkladı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, İsrail'in Gazze'ye yönelik süren saldırıların bölgesel bir savaşa dönüşebileceği uyarısında bulundu. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail için daha önce benzeri görülmemiş destek isteyeceklerini söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...