Tgrt Haber

Hamas'ı destekleyen İran'dan gönüllü savaşçı kampanyası: Gazze için 3 milyondan fazla kişi başvurdu

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: AFP, Reuters
27 Ekim 2023 14:31 - Güncelleme : 29 Ekim 2023 11:34
Hamas'ı destekleyen İran'dan gönüllü savaşçı kampanyası: Gazze için 3 milyondan fazla kişi başvurdu

Hamas'a desteklerini en başından beri açık açık belirten İran'da Devrim Muhafızları, Gazze'de Hamas'a katılacak gönüllü savaşçılar bulmak için bir internet kampanyası başlattı.

Hamas​'ın 'Aksa Tufanı' operasyonu İran​ devlet televizyonu ve Devrim Muhafızları bağlantılı internet sitelerinde duyuruldu. İran devlet televizyonu, 3 milyondan fazla gönüllünün Gazze​'ye gitmek için başvurduğunu iddia etti.

İsrail yerleşimlerine yönelik saldırılarına atıfla 'Aksa Tufanı' denen operasyona en başından beri destek veren İran'da yayımlanan kampanya posterinde askeri üniforma giymiş ergenlik çağındaki bir çocuk, Mescid-i Aksa​ önünde gösterildi. Çocuğun yakasında ayrıca, 2020'de ABD tarafından öldürülen Devrim Muhafızları lideri Kasım Süleymani'nin bir fotoğrafı bulunuyor. 

Hamas'ı destekleyen İran'dan gönüllü savaşçı kampanyası: Gazze için 3 milyondan fazla kişi başvurdu

İran'ın Hamas'a destekleri bununla da sınırlı değil. Başkent Tahran'da geçen hafta da büyük reklam panolarına, 'zulme karşı birleşme' çağrısı yapılan posterler asıldı. Posterlerde İran ve Filistin bayrakları kullanıldı. 

İRAN TATBİKATA BAŞLIYOR

Öte yandan İran ordusu, İsfahan bölgesinde bugün iki gün sürecek bir tatbikata başlanacağını açıkladı. Birliklerin hazırlık seviyesini artırmak için yapılacak tatbikata, topçu, zırhlı ve hava indirme birliklerinin katılacağı belirtildi. İktidar 1402 ismi verilen tatbikatta hangi silahların kullanılacağına ilişkin detaylar paylaşılmadı.

Ordu sözcüsü Emir Çeshak, tatbikatın önceden planlandığını ve "muhtemel tehditlerle mücadele" amacıyla yapıldığını söyledi.

Tatbikata 200'den fazla helikopterin de katılacağı ve uçuşa hazırlık durumlarının test edileceği ifade edildi.

İran ordusu, tatbikat için ülkenin 7 ayrı bölgesinde birlikleri ve askeri ekipmanı İsfahan'a sevketti.

Kaynak: AFP, Reuters
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ne önemi var 2 Kasım 2023 23:00

Nereye başvurmak gerekiyor gönüllü gitmek icin

Zafer Avcı 31 Ekim 2023 21:32

Gazze'de kardeşlerimbirlikte savaşip Allah nasip ederse.şehit olmak isterim

Halit yazıcı 30 Ekim 2023 00:16

Hazır kıta bekliyorum

Emrullah açar 27 Ekim 2023 23:23

Allah'u Ekber ☝️

Mustafa 27 Ekim 2023 19:51

Bende din kardeşlerim le savaşmak istiyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...