Tgrt Haber

Hamas'ın rehin aldığı kadının annesi konuştu: Yalvarıyorum kızımı eve getirin

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
17 Ekim 2023 16:16 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 16:35
Hamas'ın rehin aldığı kadının annesi konuştu: Yalvarıyorum kızımı eve getirin

Hamas'ın Gazze'de rehin tuttuğu İsrailli Mia Shem'in annesi konuştu. Görüntüleri izleyene kadar kızlarının canlı olup olmadığını bilmediklerini söyleyen anne, "Kızımın eve dönmesini sağlamaları için dünyaya yalvarıyorum" dedi.

İsrail-Hamas arasındaki çatışmalar 11. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in saldırılarında 750'si çocuk olmak üzere 2 bin 800'den fazla Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ile çatışmalar devam ederken Hamas​, Gazze’de 200 ila 250 arasındaki kişiyi rehine olarak elinde tuttuğunu açıkladı. 

Rehinelere insani hukuka uygun davrandılıdğını öne süren Hamas, farklı milletlerden ellerinde olan tutsakları gerekli koşullar sağlandığı takdirde serbest bırakacaklarını duyurmuştu. İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze​'de bir İsrailli kadın rehinenin tedavi görüntülerini içeren video da yayımladı. Videoda, sağ kolundan ameliyat edilen kadının, Kassam unsurları tarafından pansuman edilerek bandajlandığı anlar yer aldı.

"DÜNYAYA YALVARIYORUM"

Hamas'ın videosunu yayınladığı abluka altındaki Gazze Şeridi'nde esir tutulan İsrailli kız Mia Shem'in annesi açıklamalarda bulundu. Videoda kızını görünce sevindiklerini ve kendisinin sevinçten çığlık attığını söyleyen anne Shem, "Kızımın eve dönmesini sağlamaları için dünyaya yalvarıyorum" ifadelerini kullandı.

"SOLGUN VE KORKMUŞ GÖRÜNÜYORDU"

Mia Shem'in teyzesi Galit Schalfi, yeğenini canlı görmenin kendileri için çok büyük bir olay olduğunu söyleyerek genç kızın serbest bırakılmasını talep ettiklerini belirtti. Schalfi, yeğeninin vidoda "solgun ve korkmuş" göründüğünü dile getirdi.

ESİR TAKASI SORUSUNA SESSİZ KALDI

Mia'nın serbest bırakılması için Filistinli mahkumlarla esir takası gerekirse bunu destekleyip desteklemediği yönündeki soruya Teyze Schalfi, "Biz sadece yeğenimin eve dönmesini istiyoruz" cevabını verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...