Tgrt Haber

Hamas'tan 'Aksa Tufan' açıklaması: Saldırı değil, birinci dereceden savunma!

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Ekim 2023 06:15 - Güncelleme : 12 Ekim 2023 06:40
Hamas'tan 'Aksa Tufan'  açıklaması: Saldırı değil, birinci dereceden savunma!

Hamas Hareketi, 7 Ekim'de başlattığı "Aksa Tufanı" saldırısının birinci dereceden bir savunma operasyonu olduğunu savundu. Açıklamada kapsamlı roket saldırısı "İsrail işgalinin Filistin'deki ihlallerine cevap" olarak tanımlandı.

Hamas​ Hareketi'nin silahlı kolu İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın, 7 Ekim Cumartesi günü başlattığı ve "Aksa Tufanı" ismini verdiği operasyonunun ardından İsrail'in savaş ilanıyla başlayan çatışmalarda 6. güne girildi. ABD'nin desteğini alan İsrail'in geride kalan 5 günde ağır bombardımana tuttuğu Gazze Şeridi​'nde 1100' yakın Filistinli hayatını kaybetti, şehir koca bir harabeye döndü. Hamas'ın aralıklarla süren roket saldırılarında ise İsrail 1300 vatandaşının öldüğünü duyurdu. 

Orta Doğu'da tarihi günlerin yaşanmasına neden olan "Aksa Tufanı" operasyonuna ilişkin Hamas'tan yeni bir açıklama geldi. Hamas Hareketi'nin resmi internet sitesinde hareketin Siyasi Büro Üyesi Hüsam Bedran'ın Aksa Tufanı​'na ilişkin basın açıklaması yayımlandı.

Hamas Hareketi'nin resmi internet sitesinde hareketin Siyasi Büro Üyesi Hüsam Bedran'ın Aksa Tufanı'na ilişkin basın açıklaması yayımlandı.

Bedran, açıklamasında "operasyonun İsrail işgalinin Filistin​'deki ihlallerine bir cevap olarak, birinci dereceden bir savunma operasyonu olduğunu, İsrail askeri üsleri ve merkezlerini hedef aldığını" aktardı.

"SİVİLLERİ HEDEF ALMADIK"

Hamas'ın "İsrailli sivilleri öldürdükleri" yönündeki İsrail iddialarını yalanlayan Bedran, şunları kaydetti: "Dinimiz, sivillere dokunmayı ve hedef almayı bize yasaklar. Hamas savaşçıları, Kassam Tugayları Komutanı Ebu Halid Dayf'ın videolarında da anlattığı gibi, sivillere dokunulmaması gerektiği yönündeki öğütlerini yerine getirmiştir."

Bedran açıklamasında ayrıca, İslam ve Arap dünyasına, dimdik ayakta duran Filistin halkının yanında yer almaları çağrısında da bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...