Tgrt Haber

Havai fişek deposunda patlama: Ölü sayısı 12'ye çıktı

30 Temmuz 2023 07:35 - Güncelleme : 30 Temmuz 2023 12:04
Havai fişek deposunda patlama: Ölü sayısı 12'ye çıktı

Tayland'da bir havai fişek deposunda önceki gün meydana gelen patlamada bilanço arttı. Saldırıda 12 kişinin hayatını kaybettiği, 121 kişinin yaralandığı bildirildi.

Günydoğu Asya ilkesi Tayland​'da bir havai fişek​ deposunda meydana gelen patlama​ faciaya yol açtı. BBC'nin haberine göre, olay Malezya​ sınırındaki Sungai Kolok bölgesinde cumurtasi günü yerel saatle 15.00'te meydana geldi. İddiaya göre inşaat çalışmaları kapsamında yapılan bir kaynaklama işlemi sırasında çıkan yangın patlamaya neden oldu.

"TEKNİK BİR HATA..."

Narathiwat Valisi Sanon Pongaksorn teknik bir hatadan kaynaklandığını belirttiği patlama sonrasında ölen 10 cesedin kimliğini tespik ettiklerni, kimliği belirsiz iki cesedin kimliğini belirlemek için DNA testi yapılacağını açıkladı. Pongaksorn ikisi ağır olmak üzere 121 kişinin de yaralandığını sözlerine ekledi. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu bilgisi yerel basında yer buldu.

Öte yandan patlamadan sonra çıkan yangın nedeniyle deponun bulunduğu pazar alanının üzerini büyük bir duman bulutunun kapladığı görüldü.

Kaynak: BBC
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...