Tgrt Haber

Hizbullah'ın üst düzey komutanını İsrail öldürdü

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
27 Şubat 2024 10:08 - Güncelleme : 27 Şubat 2024 10:46

İsrail, Lübnan'ın güneyine hava saldırıları düzenledi. Saldırıda Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Hassan Hüseyin Selami öldürüldü. 

İsrail'in 8 Ekim'den bu yana Hizbullah ile çatışmaları sürüyor. Son olarak İsrail yine Lübnan'ın güneyine hava saldırısı düzenledi. Saldırıda Hizbullah'ın üst düzey komutanlarından Hassan Hüseyin Selami öldürüldü. Hizbullah da üst düzey komutanlarının ölüm haberini doğruladı. 

İsrail ordusundan saldırıya dair açıklama yapıldı. Açıklamada, Hizbullah'ın üst düzey isimlerinden Selami'nin Lübnan'ın güneyine düzenlenen hava saldırısıyla öldürüldüğü belirtildi. Selami'nin Hizbullah bünyesindeki Nasır Birliğinden ve İsrail'e tanksavar füzeleri fırlatılmasından sorumlu olduğu aktarıldı. Güvenlik kaynakları, Selami'nin Hizbullah'ın askeri kanadında tugay komutanı rütbesinde olduğunu kaydetti.

Hizbullah'ın üst düzey komutanını İsrail öldürdü - 1. Resim

218 HİZBULLAH MENSUBU ÖLDÜRÜLDÜ

Öte yandan, Hizbullah da yaptığı yazılı açıklamada, Lübnan'ın güneyindeki Mecadil beldesine düzenlenen saldırıda Selami'nin öldürüldüğünü doğruladı. İsrail ordusu ve Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda öldürülen Hizbullah mensubu sayısı 218'e yükseldi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...