Tgrt Haber

Hizbullah'ın yeni lideri Haşim Seyfettin oldu: Suikasta uğrayan Nasrallah'ın kuzeni

Editör: Banu İriç / Kaynak: tgrthaber.com
29 Eylül 2024 23:20 - Güncelleme : 29 Eylül 2024 23:31
Hizbullah'ın yeni lideri Haşim Seyfettin oldu: Suikasta uğrayan Nasrallah'ın kuzeni

Hizbullah'ın yeni lideri belli oldu. Nasrallah'ın kuzeni ve öldürülen İran'ın Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin damadı olan Haşim Seyfettin yeni lider olarak açıklandı. Eski lider Hasan Nasrallah 27 Eylül'de İsrail'in Lübnan saldırısında öldürülmüştü.

Hizbullah​'ın yeni lideri Haşim Seyfettin oldu. El Arabiya'nın haberine göre Haşim Seyfettin, Şura Konseyi tarafından lider seçildi. Seyfettin 2020 yılında öldürülen İran'ın Kudüs Gücü Komutanı olan General Kasım Süleymani​'nin kızıyla evli. Aynı zamanda eski lider Nasrallah'ın da kuzeni. Seyfettin İsrail saldırılarında hedef alınmış ancak sağ kurtulmuştu. ABD Dışişleri Bakanlığı, Seyfettin'i 2017 yılında terörist ilan etmişti.

Hizbullah'ın yeni lideri Haşim Seyfettin oldu: Suikasta uğrayan Nasrallah'ın kuzeni - 1. Resim

HİZBULLAH KURULDUĞUNDA 18 YAŞINDAYDI

Seyfettin Lübnan'da Hizbullah kurulduğunda 18 yaşındaydı. 1964 yılında Lübnan'ın Deir Qanun Al Nahhar şehrinde doğdu. Lübnan'ın tanınmış ailelerinden birine mensup olan Seyfettin, gençliğinde İran'ın Kum şehrindeki İlim Havzası'nda din eğitimi aldı. Hizbullah’ın yürütme kurulu başkanı olarak siyasi işleri de denetleyen Seyfettin, ayrıca Hizbullah'ın askeri operasyonlarını yöneten Cihat Konseyi’nde bulundu.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Deniz29 Eylül 2024 23:22

Bekleniyordu zaten, bu kadar yakın birisi olmasıyla hem Hizbullah içinde hem de İran'da güçlü bağlantılar kurmuş olacak. Umarım bölgede daha huzurlu günler yaşarız artık

Sonraki Haber Yükleniyor...