Tgrt Haber

Ev sahibinin isteği sosyal medyada gündem oldu: İlanı okuyan şaştı kaldı

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
20 Haziran 2023 16:43 - Güncelleme : 20 Haziran 2023 16:44
Ev sahibinin isteği sosyal medyada gündem oldu: İlanı okuyan şaştı kaldı

ABD'de bir ev sahibinin açtığı ilanı görenler şaştı kaldı. Kira olarak 5.750 dolar isteyen ev sahibi, evi tutmak isteyen kişilerin balık ve et pişirmesini yasakladı. Ev sahibinin bu ilanı sosyal medyanın gündemine oturdu.

ABD'nin ticaret merkezi New York​'ta kiralık ev​ bulmak samanlıkta iğne aramaya benziyor... Farelerin cirit attığı kentte kiralık daire arayan insanlari gördükleri bir manzara karşısında şaştı kaldı. Ev sahibi​ 5 bin 750 dolar istediği evinin içinde balık ve et pişirilmemesi için şart koştu. 

ETLİ YEMEK SİPARİŞ EDEBİLİRLER

Et tüketen kiracılara ayrımcılık yapılmadığını, isteyenlerin et pişirmedikleri sürece evleri kiralayabileceklerini aktaran emlakçı Andrea Kelly, ev sahibi Michal Arieh Lerer'in dışardan etli yemek siparişlerini kısıtlamadığını kaydetti.

ET PİŞİRENLERE EV KİRALAMIYORLAR

Binanın diğer sahibi ve Lerer'in eski eşi Motti Lerer de kuralın "ayrımcılık" olmadığını ve kiracıların "binada yaşayanlara uyum sağlaması gerektiğini" belirtti. Vegan olan Motti Lerer ayrıca, 2007 yılında binayı satın almalarının ardından et pişiren kişilere evleri kiralamadıklarını ifade etti.

Ev sahiplerinin yaş, ırk, cinsiyet, gelir kaynağı dahil 14 özelliğe göre kiracı seçmesini ayrımcılık nedeniyle yasaklayan New York Eyaleti İnsan Hakları Kanunu'nu ihlal etmeyen bina sahiplerinin söz konusu kuralı, bölge sakinleri tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...