Tgrt Haber

İrlandalı vekilden Ursula von der Leyen'e İsrail tepkisi: Çeneni kapat, kim olduğunu sanıyorsun?

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
08 Ekim 2023 21:32 - Güncelleme : 08 Ekim 2023 21:40
İrlandalı vekilden Ursula von der Leyen'e İsrail tepkisi:  Çeneni kapat, kim olduğunu sanıyorsun?

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) İrlandalı milletvekili Clare Daly, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’e İsrail'e destek açıklamalarından dolayı çok sert tepki gösterdi. Avrupa'nın İsrail'in yanında olmadığını belirten Daly, von der Leyen’e "Biz barıştan yanayız. Bizim adımıza konuşmuyorsunuz. Söyleyecek yapıcı bir şeyin yoksa ve açıkça söylemiyorsan çeneni kapat" sözleriyle yüklendi.

Hamas​'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugaylarının başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrasında Batı'nın İsrail'e desteği gecikmedi. ABD hükümetinin destek amacıyla İsrail’e savaş gemileri ve uçakları göndereceği iddia edildi.

Diğer yandan da Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen​'in gerçekleştirilen saldırılara yönelik
"Bugün Hamas teröristleri masum kadınları ve çocukları yakalayıp öldürerek İsrail'in kalbine saldırdı. İsrail'in bugün ve gelecek günlerde kendini savunma hakkı vardır. Avrupa Birliği​ İsrail'in yanındadır" sözleri tartışmaya yol açtı.

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) İrlandalı milletvekili Clare Daly, Von der Leyen’in İsrail'e destek açıklamasına sosyal medya hesabı üzerinden çok tepki gösterdi. 

İrlandalı vekilden Ursula von der Leyen'e İsrail tepkisi:  Çeneni kapat, kim olduğunu sanıyorsun?

'AVRUPA İSRAİL'İN YANINDA DEĞİLDİR, ÇENENİ KAPAT'

Von der Leyen'e 'Kim olduğunu sanıyorsun?' diye soran Clare Daly, "Siz bu makama seçilmediniz ve Avrupa Birliği'nin Avrupa Konseyi tarafından belirlenen dış politikasını belirleme yetkiniz yok. Avrupa ‘İsrail'in yanında’ değildir. Biz barıştan yanayız. Bizim adımıza konuşmuyorsunuz. Söyleyecek yapıcı bir şeyin yoksa ve açıkça söylemiyorsan çeneni kapat" diye konuştu.

AB'DEN İSRAİL'E DESTEK AÇIKLAMASI

Von der Leyen’in dışında Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell da yaptığı açıklamada şiddetin hemen durması gerektiğinin altını çizerek, "Terör ve şiddet hiçbir şeyi çözemez. AB, bu sor zamanlarda İsrail ile dayanışma içinde” ifadelerini kullanmış, Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ise saldırıyı kınayarak, "Düşüncelerim masum insanlarla. AB bu korkunç zamanlarda İsrail halkının yanında" ifadelerini kullanmıştı.

CAN KAYBI SAYISI ARTIYOR

İsrail 12 Kanalı'nın internet sitesinde yer alan haberde, Hamas'ın askeri kanadı İzeddin El Kassam Tugayları'na bağlı unsurların dün İsrail içerisinde gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin güncel verilere yer verildi.

Saldırıda şu ana kadar hayatını kaybeden İsraillilerin sayısının 700'e yükseldiği, hastaneye kaldırılan yaralıların sayısının 2 bini aştığı ifade edildi. 750 kişininse kayıp olduğunu açıkladı.

İrlandalı vekilden Ursula von der Leyen'e İsrail tepkisi:  Çeneni kapat, kim olduğunu sanıyorsun?

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...