Tgrt Haber

İspanyol Bakan'dan İsrail'in "savaş suçlarının" UCM'ye taşınması önerisi

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
16 Ekim 2023 11:35 - Güncelleme : 16 Ekim 2023 11:41
İspanyol Bakan'dan İsrail'in "savaş suçlarının" UCM'ye taşınması önerisi

İspanya Sosyal Haklar Bakanı görevini vekaleten yürüten Ione Belarra, İsrail'in Gazze'de "planlı bir soykırım yürüttüğünü" belirterek, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "savaş suçu" işlediği gerekçesiyle Uluslararası Ceza Mahkemesinde (UCM) yargılanması gerektiğini söyledi.

El Mundo'nun haberine göre, İspanyol Bakan Ione Belarra, sosyal medya hesabından yayımladığı video mesajda "ABD ve Avrupa Birliği'ni (AB), İsrail'in işlediği savaş suçlarına ortak olmakla" suçladı. Filistin​'den gelen acı görüntülere içi parçalanarak baktığını belirten Belarra, İsrail'in Gazze​'ye yönelik saldırılarına ilişkin, "İsrail devleti, Gazze​'de planlı bir soykırım yürütüyor." dedi.

Belarra, İsrail'in sivillerin yaşadığı bölgeleri bombalamasının ve onları topluca yok etmeye çalışmasının, uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve "savaş suçu" işlediğini dile getirerek, "Bu gerçeğe bakarsak ABD​ ve AB, sadece buna göz yummakla kalmayıp aynı zamanda İsrail devletini apartheid politikasında ve insan haklarını ihlal eden işgalinde destekliyor." görüşünü paylaştı.

İspanyol Bakan'dan İsrail'in

"İSRAİL'İN İŞLEDİĞİ SUÇLARIN MAZERETİ OLAMAZ"

Hamas'ın İsrailli sivillere yönelik saldırılarının, İsrail'in işlediği "suçların" mazereti olamayacağına dikkati çeken Belarra, İsrail'i protestoiçin hem İspanya hem de tüm Avrupa halkını sokaklara çağırdı.

Belarra, hükümeti kurmakla görevli Sosyalist İşçi Partisini (PSOE), Netanyahu'nun "savaş suçlarının soruşturulması" için UCM'ye dilekçe verme konusunda birlikte çalışmaya davet etti.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...