Tgrt Haber

İsrail bayrağını Gazze’ye astılar! 18 yıl sonra ilk

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
30 Ekim 2023 10:26 - Güncelleme : 30 Ekim 2023 11:00

3 haftadır Gazze'yi insanlık dışı şekilde saldırıp bomba yağdıran İsrail, bayrağını büyük kıyıma imza attığı Gazze'nin kuzeyindeki bir eve astı. Bu, "18 yıl sonra bir ilk" olarak tarih sayfasına yazıldı.

Gazze’yi 7 Ekim'den bu yana bombardımana tutan, aralıklarla da kara operasyonlarıyla bölgeye giriş çıkış yapan İsrail ordusu,18 yıl sonra ilk defa bayrağını Gazze’nin kuzeyindeki bir eve astı.

"GAZZE'NİN KALBİNE ASTILAR"

Gazze​ Şeridi’ne tankla giren İsrail askerlerinin bölgedeki bir eve İsrail bayrağı ana ilişkin görüntüler sbosyal medyada yankı buldu.

Söz konusu videoyu paylaşan sosyal medya kullanıcısının, “Üç hafta süren korkunç suçlar sonrasında İsrail bayrağını Gazze’nin kalbine astılar. Bunu unutmayacağız. Zafere kadar durmayacağız” dediği duyuldu.

İŞGAL NİYETİNİN "SEMBOLİK" GÖSTERGESİ 

Diğer yandan İsrail, 2005’te Gazze’den çekilmesinin ardından ilk defa bölgede bayrak​ asmış oldu. İçinde sembolik anlamlar da barındıran eylemin, her an başlaması beklenen kara harekatı öncesi İsrail'in işgal nhiyetinin bir göstergesi olarak yorumlandı. 

Nitekim İsrail, uluslararası kamuoyundan gelen ateşkes çağrılarına rağmen Gazze'ye yönelik 7 Ekim'de başlattığı saldırıları şiddetlendirerek artırmaya devam ediyor. İsrail ordusundan yapılan son açıklamada, askerlerin, Gazze'de gece boyunca kara operasyonlarını sürdürdüğü ifade edildi.

KARA BİRLİKLERİ HAREKETLİ

İsrail ordusu, 27 Ekim'de Gazze Şeridi çevresindeki kara birliklerinin "faaliyetlerinin genişletileceğini" duyurmuştu. Bu duyurunun ardından İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik saldırılarını şiddetlendirmişti.

İsrail yönetimi, henüz resmi olarak kara operasyonunun başladığını duyurmasa da orduya ait çok sayıda tankın dün Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Hanun Mahallesi yakınında yer alan tarım arazilerine konuşlandırıldığı görülmüştü.

 

 

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...