Tgrt Haber

ABD'li model Bella Hadid’in babasından kan donduran İsrail gerçeği: Misafir ettik, kendi evimizden olduk

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
30 Ekim 2023 10:23 - Güncelleme : 30 Ekim 2023 11:21

ABD'li model Bella Hadid'in babası Muhammed Hadid, ailesinin yardım ettiği yahudilerin onlara yaşattıklarını anlattı. 

İsrail'in Gazze​'ye yönelik 24 gündür süren saldırıları devam ederken, dünyadan da bu trajedinin durdurulması için çağrılar yükselmeye devam ediyor. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra bölgeye gelerek, bu zamana dek milyonlarca Filistinli'yi evinden eden İsrailliler hakkında çarpıcı bir bilgi daha geldi. Filistin​ asıllı ABD'li model Bella Hadid​'in babası Muhammed Hadid, Nazilerden kaçan yahudilere ailesinin yardım ettiğini ama sonrasında nelere maruz kaldıklarını tek tek anlattı.

Yahudileri 2,5 yıl evinde misafir ettiklerini söyleyen Hadid şu ifadeleri kullandı:

"Safed; babamın, dedeim ve büyük dedelerimin yüzyıllardır yaşadığı şehir. Bir gün Polonya ve Almanya'dan ayrılan Yahudi mültecileri taşıyan bir gemi geliyor. Önce Amerika'ya sonra Küba'ya gidiyorlar. Sonra da Hayfa'ya geliyorlar. Ve komik olan şu ki, Hayfa limanını büyük dedem inşa etmişti. Gemilerde asılı olan pankartta, "Almanya'daki evimizi ve umudumuzu kaybettik. Umutlarımızı yıkmayın." yazıyordu. Dedemler ve diğer herkes ikişer aile alıyor. Babamın evine de getiriyorlar. İki buçuk yıl bizimle yaşıyorlar."

"DÖNDÜĞÜMÜZDE KAPIDA KALDIK"

"Annem bana hamileyken Nasıra'ya ailesinin yanına gidiyor. Doğum yaptıktan sonra, ben 9 günlük bir bebekken evimzie Safed'e geri dönüyor. Ve kapıda kalıyoruz. Evimize dönüyoruz ve girmemize izin vermiyorlar. Annem yalvararak beni sarmak için bir örtü almak istediğinde, ona bile izin vermiyorlar. Bu yüzden Suriye'deki bir mülteci kampına gidiyor."

BELLA HADİD SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Geçmiş yıllarda Filistin için yapılan eylemlerde başı çeken model Bella Hadid ise, Gazze'deki saldırılara uzun süre sessiz kalması olay oldu. Sonunda sessizliğini bozan Hadid, geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımına "Sessizliğim için beni bağışlayın" diyerek başladı.

ABD'li model Bella Hadid’in babasından kan donduran İsrail gerçeği: Misafir ettik, kendi evimizden olduk

Hadid, "Kalbim, Filistinli yanımın nesiller boyu yaşadığı travmadan kaynaklanan acıyla kanıyor" satırlarına yer verdiği açıklamasını şöyle sürdürdü: "Gazze'ye yapılan hava saldırılarının sonrasını görünce çocuklarını yitiren tüm anneler, yalnız başına ağlayan çocuklar, tüm kayıp babalar, erkek kardeşler, kız kardeşler, amcalar, teyzeler ve bir daha bu yeryüzünde yürüyemeyecek dostlarla birlikte yas tutuyorum."

Hadid şu ana kadar 3 bini çocuk olmak üzere 7 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıları kınadı.

Bella Hadid

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...