Tgrt Haber

İsrail, Cebaliye'deki saldırıyı üstlendi: Hamas komutanını hedef almıştık

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
31 Ekim 2023 22:50 - Güncelleme : 01 Kasım 2023 06:07

İsrail akşam saatlerine yaklaşırken sivillerin olduğu Cibaliye mülteci kampını vurdu. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı kampa 6 bomba atıldığını söylerken en az 100 kişinin hayatını kaybettiğini, 300'den fazla da yaralının olduğunu duyurdu. İsrail tarafı ise saldırıyı kabul ederek esas hedefin üst düzey bir Hamas komutanı olduğunu bildirdi. 

İsrail ordusu abluka altına aldığı Gazze​'ye yönelik saldırılarını her geçen gün artırarak devam ediyor. Saldırıların 25. gününde İsrail sivillerin olduğu mülteci kampına saldırı düzenledi. Saldırıda 100 kişi hayatını kaybederken 300 kişiyse yaralandı. 

İTİRAF GELDİ: HEDEF HAMAS​ YETKİLİSİYDİ 

Tüm bunlar yaşanırken İsrail ordusundan saldırı ile ilgili itiraf geldi. Saldırıyı kabul eden İsrail ordusu sözcüsü asıl hedefin kıdemli bir Hamas yetkilisi olduğunu iddia etti. 

SİVİL ÖLÜMLERİ 'STRATEJİ' OLARAK DEĞERLENDİRDİ! 

CNN canlı yayına bağlanan İsrail ordu sözcüsü, spikerin "O mülteci kampında sivillerin olduğunu biliyordunuz değil mi?" sorusuna "Bu savaşın trajedisidir. Güneye gitmelerini söyledik" cevabını verdi. 

Spiker, "Yani yine de bombaladınız" derken, sözcü, "Sivil ölümlerini en aza indirmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. 

İsrail savaş uçakları, akşama doğru Gazze'deki Cebaliye kampına her biri 1.000 kg ağırlığındaki 6 adet bomba ile saldırmıştı.

100 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 

İsrail'in mülteci kampı saldırısında en az 100 sivil hayatını kaybetti. Cebaliye Sivil Savunma Direktörü, "Cebaliye tamamen yok oldu, 6 ABD yapımı bombayla saldırıldı, her biri bir ton ağırlığında" açıklamasın yaptı. 

Saldırı sonrası kampta bulunan sivil yerleşim yerlerinden 6 Blok Mahallesi tamamen yerle bir oldu. 

İsrail, 17 Ekim'de yine kanlı bir saldırıya imza atarak El-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurmuş, ve 471 sivilin hayatını kaybetmesine yol açmıştı. 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...