Tgrt Haber

İsrail, Gazze'de yine sivilleri hedef aldı, okulu vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
10 Ekim 2024 13:16 - Güncelleme : 10 Ekim 2024 13:18
İsrail, Gazze'de yine sivilleri hedef aldı, okulu vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı

İsrail ordusu, Gazze'de Deir el-Balah şehrindeki bir okulu hedef aldı. Saldırıda en az 27 sivil hayatını kaybetti, 54 kişi ise yaralandı. 

İsrail, bir yılı aşkın süredir Gazze​'deki katliamlarına devam ediyor. Son olarak İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin Deir el-Balah kentinde sivillerin sığındığı Rufaida Okulu'nu vurdu. Hava saldırısında 27 sivil hayatını kaybetti, 54 kişi ise yaralandı. Hayatını kaybedenlerin çoğunun kadın ve çocuklardan oluştuğu öğrenilirken, yaralılar El Aksa Şehitleri Hastanesine kaldırıldı.

İsrail, Gazze'de yine sivilleri hedef aldı, okulu vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı - 1. Resim


BATI ŞERİA​'DA DA ZULÜM BİTMİYOR

Öte yandan İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde bulunan Tubas kentindeki El Faria Mülteci Kampı'na baskın düzenleyerek Filistinli direnişçilerle çatıştı.

Görgü tanıklarından edinilen bilgiye göre, İsrail ordusu askeri buldozerler eşliğinde Faria kampına çeşitli noktalardan baskın düzenledi. Keskin nişancıları binaların çatılarına konuşlandıran İsrail ordusu, çok sayıda mahalleyi kuşatma altına aldı ve Filistinlilerin evlerinde zorla arama yaptı.

Askeri buldozerler kampın alt yapısına ve Filistinlilerin mülklerine zarar verdi. Baskına karşı çıkan Filistinliler ile İsrail askerleri arasında silahlı çatışmalar yaşandı ve patlama sesleri duyuldu. İsrail askerleri Faria Mülteci Kampı'nda çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ayşe10 Ekim 2024 13:30

Bu haber çok üzücü ya acaba ne zaman bitecek bu kavga

Ayşe10 Ekim 2024 13:29

Bu kadar masum insanın ölümüne sebep olan olaylar çok üzücü gerçekten de acımız büyük insanlığımızı sorgulamamıza neden oluyor

Sonraki Haber Yükleniyor...