Tgrt Haber

İsrail güçleri Gazze'de Ulusal İslam Bankası merkezini vurdu

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı
08 Ekim 2023 22:37 - Güncelleme : 08 Ekim 2023 22:47

Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonuyla İsrail'e büyük zayiat vermesi sonucu İsrail karşı saldırı başlattı. Şu ana kadar, 413 Filistinli hayatını kaybederken 2 bin 243 kişi yaralandı. İşgalci İsrail'e ait savaş uçakları Gazze'nin merkezinde yer alan Er-Rimal semtindeki Ulusal İslam Bankası merkezini vurdu.

Hamas​ tarafından İsrail'e yönelik başlatılan Aksa Tufanı operasyonu​ sonrasında İsrail, resmen savaş başlattı. Karşı saldırıya geçen İsrail, Demirden Kılıçlar operasyonu ile Gazze​'yi ablukaya aldı.

GAZZE ABLUKA ALTINDA

İsrail'e ait savaş uçakları, Gazze'deki Filistin bankalarından biri olan Ulusal İslam Bankası'nu vurdu. Saldırının düzenlendiği noktaya yakın vatandaşlara ait evler ve mülkler büyük zarar gördü, bombardıman neticesinde bölgede yangın çıktı.

Gazze'deki Filistin bankalarından biri olan Ulusal İslam Bankası, Merkez Bankası görevini üstlenen Filistin Para Otoritesine bağlı olmayan, Hamas yönetiminde bir yapı.

İsrail güçleri Gazze'de Ulusal İslam Bankası merkezini vurdu

ABD SAVAŞ UÇAKLARINI GÖNDERDİ

Çatışmada İsrail'in tarafında saf tutan ABD'den ise bölgede dengeleri değiştirecek bir hamle geldi. ABD hükümeti destek amacıyla İsrail’e savaş gemileri ve uçaklarını gönderdi. Yardıma gidecek donanmada ülkenin en büyük uçak gemisi USS Gerald R. Ford ile beraber F-35 ve F-16'ların da yer aldığı çok sayıda savaş uçağı da bulunuyor.

HAMAS'TAN MEYDAN OKUMA

Diğer yandan Hamas'tan gelen açıklamada ise "ABD'nin uçak gemisi hamlesi bizi korkutmuyor. ABD, bu adımın sonuçlarının olacağını anlamalı" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: TGRT Haber, İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...