Tgrt Haber

İsrail-Hamas savaşında 79. gün... Yeni cephe endişesi! İsrail'in Mısır'dan isteği: Refah sınır kapısını askerden arındır

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı, Reuters, İhlas Haber Ajansı, Jerusalem Post, Reuters
24 Aralık 2023 11:27 - Güncelleme : 24 Aralık 2023 17:18

İsrail-Hamas savaşı 79. günde de şiddetli saldırılarla devam ediyor, bölgeden son dakika bilgileri geliyor... Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 20 bini aştı. Son olarak İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Mısır'a bilgi vererek Refah sınır bölgesini Mısırlı askerlerden arındırmasını istedi. İşte bölgede yaşanan son gelişmeler...

İsrail'in Gazze​'nin kuzeyine ve güneyine saldırıları devam ederken savaşta yeni cephe şüphesi. İsrail'in Savunma Kuvvetleri (IDF), Refah sınır bölgesini işgal etme niyetini açıkça Mısır​'a bildirdi. IDF, Mısır'a Refah rotası üzerindeki sınır bölgesini Mısırlı askerlerden temizlemelerini söyledi. Bölgeye operasyon hazırlığında olan İsrail ordusu yaptığı uyarıda saldırıları boyunca Mısır güçlerinin güvenliğinden sorumlu olmayacağını vurguladı ve bölgedeki askeri operasyonun Mısır kabul etse de etmese de devam edeceğini vurguladı.

İsrail-Hamas savaşında 79. gün... Yeni cephe endişesi! İsrail'in Mısır'dan isteği: Refah sınır kapısını askerden arındır

İsrail medyasından Jerusalem Post'un haberine göre IDF, Refah'ın güneyinde bulunan bir bölgeye top mermisi ateşledi. Ayrıca Kerem Şalom geçidinin batısında da tank ve zırhlı araçların faaliyet gösterdiği bildirildi.

İşte bölgede yaşanan son gelişmeler:

17.16: Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail saldırıları ve ablukası altındaki Gazze Şeridi'nde yaklaşık 50 bin hamile kadının bulunduğunu ve her gün 180'den fazlasının doğum yaptığını duyurdu.

16.42: İsrail'in kuzeyindeki Yukarı Celil bölgesinde siren sesleri duyuldu.

16.25: İsrail'in hava saldırılarında altyapısı da büyük hasar gören Gazze'de Filistinliler temiz su temin edebilmek için büyük sıkıntı çekiyor. 

İsrail-Hamas savaşında 79. gün... Yeni cephe endişesi! İsrail'in Mısır'dan isteği: Refah sınır kapısını askerden arındır

16.00: Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Noel münasebetiyle yaptığı konuşmada, İsrail'in Gazze'deki saldırılarında Müslüman ya da Hristiyan ayrımı yapmadığını söyledi.

15.31: İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda Filistinli 2 gazetecinin daha öldürüldüğü duyuruldu.

15.17: Gazze Şeridi'nde kara işgalini genişleten İsrail ordusunun askeri kayıpları artarken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, savaşın ağır bedeline rağmen devam edeceklerini ve nasıl hareket edeceklerine uluslararası baskının değil kendilerinin karar vereceğini söyledi.

14.39: Gazze Şeridi'nde son 24 saatte öldürülen İsrail askerlerinin sayısı 14'e yükseldi.

14.10: Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı son 24 saatte 166 artarak 20 bin 424'e yükseldi, yaralı sayısı da 54 bin 36 oldu.

12.50: İsrail, Gazze Şeridi'nde 55 bin konutu tamamen yıktı.

12.00: ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgeden Kızıldeniz'in güneyinde bulunan uluslararası seyir güzergahına iki gemisavar balistik füze fırlatıldığını açıkladı.

11.30: İsrail'in dün akşamdan bu yana Gazze Şeridi'nin merkezinde düzenlediği saldırılarda en az 40 Filistinli hayatını kaybederken, çoğu çocuk ve kadın onlarca Filistinli yaralandı.

11.15: İsrail ordusunun yoğun saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde yerinden ederek güneye gitmeye zorladığı Gazzeliler, zor şartlar altında göç yolundan güvenli bir yere geçmeye çalışıyor. 

İsrail-Hamas savaşında 79. gün... Yeni cephe endişesi! İsrail'in Mısır'dan isteği: Refah sınır kapısını askerden arındır

11.00: İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın el-Halil, Cenin ve Nablus kentlerinde düzenlediği baskınlarda 8 Filistinliyi gözaltına aldı.

GAZZE'DE 101 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ

09.30: Gazze Şeridi'ndeki hükümet, İsrail ordusunun bir gazeteciyi daha öldürdüğünü duyurdu. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda öldürülen gazetecilerin sayısının 101'e yükseldi.

08.06: İsrail ordusu, 2,5 ayı aşkın süredir bombaladığı abluka ve işgal altındaki Gazze Şeridi'nde 8 askerinin daha öldürüldüğünü duyurdu.

07.26: İsrail ordusu, gece saatlerinde işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile Nur Şems Mülteci Kampı'na baskın düzenledi.

05.47: Lübnan'daki Hizbullah, İsrail ordusu ile Lübnan’ın güneyindeki sınır bölgesinde yaşanan çatışmalarda 1 mensubunun daha öldüğünü açıkladı.

İsrail-Hamas savaşında 79. gün... Yeni cephe endişesi! İsrail'in Mısır'dan isteği: Refah sınır kapısını askerden arındır

03.00: İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları sürerken, bölgede Hamas​ tarafından esir tutulan İsraillilerin aileleri, protesto gösterileri düzenlemeye devam ediyor.

01.14: Filistin, İsrail hükümetini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Gazze Şeridi'ne insani yardımların ulaştırılmasına ilişkin 2720 sayılı kararının uygulanmasını engellemeye çalışmakla suçladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı, Reuters, İhlas Haber Ajansı, Jerusalem Post, Reuters
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...