Tgrt Haber

İsrail ordusu çekildi, insani felaket ortaya çıktı: Onlarca kişi diri diri gömüldü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
17 Aralık 2023 10:15 - Güncelleme : 17 Aralık 2023 10:27
İsrail ordusu çekildi, insani felaket ortaya çıktı: Onlarca kişi diri diri gömüldü

Gazze'yi abluka altına alan işgalci İsrail ordusunun çekildiği Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi'nde geriye insani felaket bıraktı. Bölgedeki katliamı anlatan bir gazeteci, "Onlarca yerinden edilmiş kişi, hasta ve yaralı henüz hayatta iken diri diri toprağa gömüldü" ifadelerini kullandı.

İşgalci İsrail'in Gazze​'ye yönelik saldırıları tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in saldırılarında şu ana kadar hayatını kaybeden Fİlistinlilerin sayısı 20 bine dayanmış durumda... İsrail'in saldırıları sürerken Gazze Sağlık Müdürü Munir el-Berş, bombardımana tutulan kuzeydeki en önemli hastanelerden Kemal Advan'daki son duruma ilişkin bilgi verdi.

İsrail ordusunun aşırı soğuk havada yaralıları kasıtlı şekilde hastaneden zorla çıkartığını ve sağlık personellerine saldırdığını aktaran el-Berş, hastanenin güney kısmının tahrip edildiğini ve sağlık personeline baskı uygulandığını söyledi.

İşgalci İsrail güçlerinin insani bir felaket gerçekleştirdiğini söyleyen el-Berş, İsrail'in Kemal Advan Hastanesini askeri kışlaya çevirdiğini, sağlık personeli ile yaralıları kasten aşağıladığını aktardı.

BEBEKLER BESİNDEN YOKSUN

Berş, İsrail'in tahliyesini engellediği 12 bebeğin hala kuvözde su ve besinden yoksun olduğunu belirtti. Filistinli sağlık yetkilisi ayrıca İsrail güçlerinin, hastane ve çevresindeki ambulansları kasıtlı şekilde hedef aldığını söyledi.

"ONLARCA KİŞİ DİRİ DİRİ GÖMÜLDÜ"

İsrail askerlerinin çekilmesinin ardından hastaneye giren Filistinli gazeteci Enes eş-Şerif ise X platformundaki hesabından yaptığı açıklamada, "Onlarca yerinden edilmiş kişi, hasta ve yaralı henüz hayatta iken diri diri toprağa gömüldü." ifadesini kullandı.

İsrail güçlerinin hastane bahçesinde yerinden edilmiş kişilere ait çadırları, "vahşice" buldozerlerle yıktığını dile getiren Şerif, kedilerin hastane avlusundaki cansız bedenleri kemirmeye başladığını paylaştı.

Görgü tanıkları da İsrail araçlarının hastanenin bahçesi ile otopark kısmının altını üstüne getirdiğini ve hastane binasını top mermileriyle doğrudan hedef alındığını, buldozerlerle ayrıca hastane bahçesindeki çadırlar içerisinde insanlar varken yerle bir edildiğini anlattı. Ölü ve yaralıların olduğu ancak resmi bir rakamın açıklanmadığı ifade edildi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...