Tgrt Haber

İsrail ordusu doğruladı: Hamas'ın esir aldığı askerler öldü

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
08 Ekim 2023 03:30 - Güncelleme : 09 Ekim 2023 12:12
İsrail ordusu doğruladı: Hamas'ın esir aldığı askerler öldü

'Aksa Tufanı' operasyonuyla İsrail'i gafil avlayan Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, bir grup İsrailliyi daha esir aldığını açıkladı. Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde esir altındaki bazı İsraillilerin İsrail güçleri tarafından öldürüldüğünü belirtti. İsrail ordusu ise bazı askerlerinin yanlışlıkla vurulduğunu doğruladı.

Hamas​'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları​, Gazze Şeridi​ çevresindeki Yahudi yerleşim birimlerinden yeni bir grup İsrailliyi esir aldığını duyurdu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Hamas'a bağlı El-Aksa TV'de yayımlanan konuşmasında, "Tugay'a bağlı savaşçıların yeni bir grup İsrailliyi esir alıp Gazze Şeridi'ne geçirmeyi başardığını" söyledi.

İSRAİL GÜÇLERİ KENDİ ASKERLERİNİ VURDU

Kassam Tugayları üyelerinin esir aldıkları İsraillilerin bazılarının, İsrail güçleri tarafından öldürüldüğünü belgelediğini aktaran Ebu Ubeyde, esirlerin sayısına ilişkin bilgi vermedi.

Kassam Tugayları güçlerinin hala İsrail'de bulunduğunu, bazı şehir ve Yahudi yerleşim yerlerinde çatıştığını belirten Ebu Ubeyde, Gazze'nin kuzeyindeki Mav'kiim Yahudi yerleşim bölgesinde şiddetli çatışmalara girdiklerini ve İsrail saflarında çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu ifade etti.

Ebu Ubeyde, Kassam'a bağlı silahlı güçlerin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Sofo bölgesinde konuşlandığını ve İsrail güçleriyle çatışmalarının hala sürdüğünü bildirdi.

ORDUNDAN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

İsrail ordusu, Lübnan sınırı yakınındaki Celil Garbi bölgesinde bulunan askerlerinin yanlışlıkla kendi askerlerine ateş açması sonucu 4 yaralı olduğunu duyurdu.

İsrail resmi haber ajansı KAN'ın ordu sözcüsüne dayandırdığı habere göre, Celil Garbi yakınındaki bir Yahudi yerleşim yerinde görev yapan İsrail güçleri, kontrol noktasına hızlıca yaklaşan araca ateş açtı. Daha sonra askeri aracın içindekilerin İsrail ordusuna bağlı askerler olduğu anlaşıldı.

Hafif yaralanan İsrail askerleri tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı.

İsrail ordusu, Lübnan sınırında bulunan askerlerinin yanlışlıkla kendi askerlerine ateş açtığını doğruladı.

NE OLMUŞTU?

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, önceki sabah İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı saldırı başlattığını açıklamıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti. İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 370 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 200 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde ise İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 7 Filistinli yaşamını yitirmişti.

İsrail basınında Hamas'ın silahlı kanadının başlattığı saldırılarda şu ana kadar 700 İsraillinin öldüğü, ülke genelinde yaralı sayısının 2 bini aştığı duyurulmuştu.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 413'e, yaralı sayısının ise 2 bin 243'e yükseldiğini açıkladı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...