Tgrt Haber

İsrail savaşı durdurmak için 2 şartını açıkladı, Hamas cevabını verdi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Şarku'l Avsat
06 Aralık 2023 11:41 - Güncelleme : 06 Aralık 2023 12:16
İsrail savaşı durdurmak için 2 şartını açıkladı, Hamas cevabını verdi

İsrail'in Gazze'ye saldırıları 61 gündür devam ederken Tel Aviv yönetimi savaşı durdurmak için 2 şart sundu. Üstelik İsrail, bu şartların 'tartışılamaz' olduğunu belirtti.

Hamas​'ın 7 Ekim'de başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık gerekçesiyle Gazze'ye iki aydır bombalar yağdıran İsrail'den savaşın durması için 2 şart geldi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu​'nun Sözcüsü Ofir Gendelman, düzenlediği basın toplantısında, ''Savaş bugün durdurulabilir'' diyerek şartları açıkladı:

''Savaş bugün durdurulabilir. Ancak tartışılamaz iki şartla. Bunlardan birincisi, Hamas'ın Gazze Şeridi​'ndeki tüm rehineleri istisnasız olarak serbest bırakması, ikincisi ise Hamas Hareketi’nin liderlerinin teslim olması ve hareketi dağıtmaları.''

İsrail'in şartlarına Hamas'tan cevap gecikmedi. Hamas, İsrail ordusunu Gazze'de yenilgiye uğratacağını söylemesinin ardından İsrail hapishanelerindeki Filistinli mahkumların tamamının serbest bırakılmasını da kapsayan daha büyük bir anlaşmanın yapılması halinde rehineleri serbest bırakacağını yineledi.

İsrail savaşı durdurmak için 2 şartını açıkladı, Hamas cevabını verdi

GAZZE ŞERİDİ'Nİ 3'E BÖLMEYE ÇALIŞIYORLAR

Öte yandan İsrail tankları, Hamas'ın kalesi olarak bilinen bölgelere girdiğini iddia etti. Filistinli kaynaklar ise özellikle kuzeyde Cibaliye Mülteci Kampı çevresinde, Gazze şehrinin doğusundaki Şucaiyye mahallesinde, Gazze Şeridi’nin güneyinde Han Yunus eteklerinde ve Gazze Şeridi'nin orta kesimlerinde yer alan Deyr el-Beleh yakınlarında olmak üzere Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, merkezinde ve güneyinde şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirdi.

Şarku'l Avsat'a konuşan Gazze’deki Filistinli gruplardan kaynaklar, pek çok cephede çok şiddetli çatışmaların yaşandığını, en şiddetli çatışmaların Cibaliye, Şucaiyye, Han Yunus ve Deyr el-Beleh çevresinde meydana geldiğini belirttiler. Kaynaklar, 'direnişçilerin iki gündür İsrail ordusunun bu bölgelerin derinliklerine ilerlemesini engellediğini, kayıplar verdirdiğini ve geri çekilmeye zorladığını' vurguladılar.

Kaynak: Şarku'l Avsat

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...