Tgrt Haber

İsrail yine sivilleri vurdu! Cibaliya'dan sonra Bureyc Mülteci Kampı bombalandı: Çok sayıda ölü var

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
02 Aralık 2023 20:45 - Güncelleme : 02 Aralık 2023 21:21
İsrail yine sivilleri vurdu! Cibaliya'dan sonra Bureyc Mülteci Kampı bombalandı: Çok sayıda ölü var

'İnsani ara'nın ardından kanlı saldırılarına devam eden İsrail ordusu, Cibaliya Mülteci Kampı'nın ardından Bureyc Mülteci Kampı'nı da bombaladı. Kanlı saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

İsrail-Hamas savaşı ateşkesin sona ermesinin ardından tekrar alevlendi. 'İnsani ara'nın hemen ardından İsrail, yine sivilleri hedef aldı. Kanlı saldırılarına bir yenisini daha ekleyen İsrail, Cibaliya Mülteci Kampı'nın ardından Bureyc Mülteci Kampı'nı da bombaladı.

EVLERİ HEDEF ALDILAR

Gazze​'deki İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bureyc Mülteci Kampında Ebu Hamide ailesinin evi bombalandı. Saldırıda ölen ve yaralananların Aksa Şehitleri Hastanesine nakledildiği kaydedildi ancak sayıya ilişkin bilgi verilmedi. Enkaz altındakileri kurtarma çalışmasının devam ettiği ifade edildi.

EN AZ 300 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Öte yandan İsrail uçaklarının, Gazze​ kentinin doğusundaki Eş-Şucaiyye Mahallesine düzenlediği hava saldırısında en az 300 kişinin enkaz altından ölü ve yaralı olarak çıkarıldığı belirtildi.

Yıkımın geniş bir alanda gerçekleşmesi ve enkaz altındakileri kurtarma işlemlerinin kısıtlı imkanlarla yapılması nedeniyle ölü sayısının artabileceği ifade edildi. Bölge sakinleri, yıkımın gerçekleştiği bölgede yerinden edilmişlerin de olduğu yüzlerce kişinin yaşadığını dile getirdi.

ŞUCAİYYE'DE EN AZ 50 EV YIKILDI

Gazze​'deki Hükümet Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre ise İsrail uçakları, onlarca füze ve bombayla Şucaiyye'de en az 50 ev ve binayı yıktı. Açıklamada, İsrail'in Gazze​'de işlediği soykırımdan, Başkan Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in temsil ettiği ABD yönetimin sorumlu olduğu ifade edildi.

İsrail yine sivilleri vurdu! Cibaliya'dan sonra Bureyc Mülteci Kampı bombalandı: Çok sayıda ölü var

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...