Tgrt Haber

İsrail'de tepkilerin odağı olan Netanyahu'dan çarpıcı sözler: Ben dahil herkes hesap verecek

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
25 Ekim 2023 21:56 - Güncelleme : 26 Ekim 2023 01:58
İsrail'de tepkilerin odağı olan Netanyahu'dan çarpıcı sözler: Ben dahil herkes hesap verecek

Hamas'ın baskınının ardından ülkenin güvenliğini sağlayamadığı için hedef haline gelen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ulusa sesleniş konuşmasında dikkat çeken ifadeler kullandı. Netanyahu, "Ben de dahil olmak üzere herkes cevap vermek zorunda kalacak" dedi.

İsrail-Hamas savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. Hamas​'ın 'Aksa Tufanı' operasyonuyla İsrail'e ağır kayıplar yaşattığı saldırının ardından gözler İsrail istihbaratına ve Başbakan Binyamin Netanyahu​'ya çevrildi. İsrail'de halk, Hamas baskını ve çok sayıda can kaybından dolayı Netanyahu'ya ateş püskürdü. 

Tepkilerin odağındaki isim Binyamin Netanyahu, bugün gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasında dikkat çeken ifadeler kullandı. Hamas'ın 7 Ekim baskınlarıyla ilgili ülkede bir soruşturma başlatılacağını belirten Netanyahu, bu soruşturmanın savaş bitimine kadar yapılmaması gerektiğini söyledi.

"BU FİYASKO SONUNA KADAR ARAŞTIRILACAK"

Hamas'ın 7 Ekim'de gerçekleştirdiği saldırıları 'kara bir gün' olarak tanımlayan Netanyahu, "Güney sınırında yaşananları en ince ayrıntısına kadar araştıracağız. Bu fiyasko sonuna kadar araştırılacak. Ben de dahil olmak üzere herkes bu fiyaskoyla ilgili cevap vermek zorunda kalacak, ama tüm bunlar ancak savaştan sonra gerçekleşecek" dedi. 

KARA OPERASYONU AÇIKLAMASI

Netanyahu, Gazze Şeridi​'nde yönelik planlanan kara harekatına ilişkin de açıklamalarda bulundu. Netanyahu, "Operasyonun zamanlamasına savaş kabinesi tarafından oybirliğiyle karar verildiğini" ifadelerini kullandı.

Başbakan olarak devletin geleceğini güvence altına almaktan sorumlu olduğunun altını çizen Netanyahu, "Şu anda benim görevim İsrail devletini ve halkını düşmanlarımıza karşı ezici bir zafere taşımaktır. Şimdi tek bir hedef için güçlerimizi birleştirme zamanı: davamızın haklılığına olan derin inancımızla zafere doğru ilerlemek" diye konuştu.

İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA SON DURUM

İsrail-Hamas savaşın 19. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 6 bini aştı. İsrail son günlerde bölgeye hava saldırılarını da yoğunlaştırdı. İsrail ordusu, uluslararası toplumun çağrılarına 'Gazze'ye yakıt girişine izin verilmeyeceğini' sözleriyle karşılık verirken İsrail Enerji Bakanı Yisrael Katz, 7 Ekim saldırılarına karışan Hamas üyelerine idam cezası verilmesi çağrısı yaptı. Savaşın ilk gününden bu yana ilk kez Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Hamas ve İslami Cihad'ın üst düzey yetkilileriyle görüştü. 

The Wall Street Journal, Amerikalı yetkililerin, en erken bu haftanın sonuna kadar İsrail'i beklemeye ikna ettiğini yazdı. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail - Filistin sorununa ilişkin bugüne kadar kullanmadığı bir ifadeyi ilk kez kullandı. "İsrail-Filistin arasında 7 Ekim'den önceki duruma dönüş olmayacak" dedi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...