Tgrt Haber

Hamas vurdu, İsrailliler hükümete ateş püskürdü: Güvelik zafiyetinden sorumlular!

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
12 Ekim 2023 19:58 - Güncelleme : 12 Ekim 2023 20:22
Hamas vurdu, İsrailliler hükümete ateş püskürdü: Güvelik zafiyetinden sorumlular!

İsrail-Hamas savaşı 6. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. İsrail'de yapılan ankette halk, Hamas'ın saldırılarının engellenememesinin sebebi olarak hükümeti sorumlu tuttu.

İsrail-Hamas savaşı 6. gününde de tüm şiddetiyle devam ediyor. İsral ordusu, Gazze Şeridi​'ne bomba yağdırıyor. İsrail ile Hamas​ arasındaki karşılıklı saldırılarda can kaybı her saat artıyor. İsrail'de ölü sayısı 1300'ün üzerine çıkarken Filistin​'de de kayıplar 1417'ye yükseldi.

Diplomatik kaynaklar, saldırılarda çifte vatandaşlığı bulunan bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini duyurdu. İsrail Enerji Bakanı Israel Katz, Gazze Şeridi’nde rehin tutulan İsrailliler evlerine dönmeden Gazze'ye elektrik, su ve yakıt verilmeyeceğini söyledi. İsrail ordusu ise kara harekatına hazırlandıklarını ve Gazze'de güvenlik duvarı kurulduğunu açıkladı.

Ordu kaynakları, duvara yaklaşan herkesin etkisiz hale getirileceğini de bildirdi. Diğer taraftan, "BM Filistin Özel Raportörü Gazze nüfusunun büyük bir kısmı soykırıma maruz kalıyor, İsrail sivilleri bombalamayı bırakmalı" dedi.

İSRAİLLİLER HÜKÜMETE KIZGIN

Savaşın ilk gününden bu yana Hamas'ın 2 yıllık planının ardından İsrail'e nasıl bu kadar hızlı ve başarılı bir şekilde sıza bildiği konuşuluyor. İsrail'de de her 5 Yahudi'den 4'ü, Filistinli grupların abluka altındaki Gazze Şeridi'nden 7 Ekim'de başlattığı saldırı ve sonuçları konusunda ülke yönetimini suçluyor.   

İsrail'deki Diyalog Merkezi'nin (Dialog Center) ülke genelinde 620 Yahudi ile yaptığı ankete göre, İsraillilerin yüzde 86'sı Gazze'deki Filistinli grupların saldırısından ülke yönetimini sorumlu tuttu.Bu kişilerden yüzde 79'unun iktidar destekçisi olduğu aktarıldı.

"NETAHYAHU İSTİFA ETMELİ"

Yahudilerin yüzde 94'ü de güvenlik zafiyetinin hükümetten kaynaklandığını ifade ederken, yüzde 92'si savaşın kendilerini kaygılandırdığını dile getirdi. Ankete katılan Yahudilerin yüzde 56'sı İsrail ordusunun Gazze'ye başlattığı savaşın ardından Netanyahu'nun istifa etmesi gerektiği görüşünde.

Hükümetin savaştan sonra istifa etmesi fikrine katılanların yüzde 28'inin yine mevcut iktidarı destekleyenler olduğu aktarıldı. Ayrıca, görüşlerine başvurulan Yahudilerin yüzde 52'si Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın istifa etmesi gerektiği fikrini paylaştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...