Tgrt Haber

İsrail'den Hamas'a rehineler için koridor teklifi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
17 Ekim 2023 17:12 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 17:30
İsrail'den Hamas'a rehineler için koridor teklifi

İsrail'in eski iç istihbarat teşkilatı başkanı Yakov Peri, hükümetin İsrailli esirler için Hamas'a koridor açılması için mesaj gönderdiğini iddia etti.

İsrail-Hamas savaşı 11. gününde de tüm şiddetiyle sürüyor. İsrail'in Gazze​'ye yönelik saldırılarında 750'si çocuk olmak üzere 2 bin 800'den fazla Filistinli​ hayatını kaybetti. İsrail ile çatışmalar devam ederken Hamas​, Gazze’de 200 ila 250 arasında İsraillinin rehine olarak elinde tuttuğunu açıkladı. Resmi bir açıklama olmasada İsrail'in Hamas ile rehinelerin takası için görüşmeler yaptığı iddia ediliyor.

İsrail eski iç istihbarat teşkilatı başkanı Yakov Peri, İsrail hükümetinin Hamas ile doğrudan görüşmediğini ancak aracılar vasıtasıyla rehinelerin takası için iletişim kurduğunu iddia etti.

"İSRAİL İNSANİ DAVRANMALI"

İsrail'in rehine konularına alışkın olduğunu aktaran Peri, şu ana kadar 200 İsraillinin aynı anda esir alınmasının hiç yaşanmadığını söyledi. Peri, "İsrail insani davranarak Hamas'ı da insani davranmaya zorlamalı" dedi.

İsrail'in Hamas'a aracılar vasıtasıyla mesaj gönderdiğini belirten Peri, "İsrail yaralı, yaşlı ve genç esirler için insani koridor açılmasını teklif etti. Şu ana kadar Hamas'tan yanıt gelmedi" diye konuştu.

BİDEN GELMEDEN KARA HAREKATI GERÇEKLEŞMEZ

İsrail ordusunun "kara harekatının esirlerin güvenliği için iyi veya kötü olacağı" yönünde görüşler dillendirildiğini söyleyen Peri, ABD Başkanı Joe Biden'ın yarınki İsrail ziyaretinden önce bir kara harekatının gerçekleşmeyeceği görüşünü dile getirdi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...