Tgrt Haber

İsrail'den hastanelere desteğe izin yok! Yaralılar için gemi önerdiler

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
01 Kasım 2023 07:14 - Güncelleme : 01 Kasım 2023 07:33
İsrail'den hastanelere desteğe izin yok! Yaralılar için gemi önerdiler

Gazze'deki hastaneleri bombalayan İsrail, burada tedavi gören hastalara desteğe izin verilmeyeceğini açıkladı. Yaralıların Mısır sınırında demirleyecek üçüncü ülkelerin gemilerine nakletme önerisi sunuldu.

İsrail UIusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi, bir basın toplantısı düzenleyerek, yoğun bombardıman ve abluka altında tuttuklrı Gazze Şeridi​'ndeki son duruma ilişkin konuştu.

YA MISIR​ YA GEMİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki hastaneleri "Hamas​ ve İslami Cihad" merkezi olarak gördüğünü, bu nedenle destek almalarına engel olacaklarını belirten Hanegbi, yaralıların tedavisi için ise ilginç bir öneri sundu. 

Filistinli yaralıların Mısır'daki hastanelere veya Gazze Şeridi açıklarına demirleyecek farklı ülkelerden gemilere nakledilebileceğini ifade eden Hanegbi, bu hastaların nasıl taşınacağına ilişkin ise herhangi bir fikir belirtmedi

YEMEN TEHDİDİ

Hanegbi, Yemen'deki İran destekli Husilerin İsrail'e yönelik saldırıları konusunda da konuştu. Bu konuda "taviz verilemeyeceğini" belirten Hanegbi, "saldırılarına devam etmeleri halinde düşmanlarına karşılıklarını kamuoyu önünde paylaşmayacaklarını" savundu.

İsrail'in ABD'den aldığı desteğe dikkati çeken Hanegbi, "Siyasi alanda ABD'nin İsrail'in yanında yer alması devasa bir katkı. Bir ay boyunca ve gelecek süreçte eşi görülmemiş güçte bir terörle mücadele harekatı düzenlememizi sağlıyor" ifadelerini kullandı.

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında yerinden edilen 1,4 milyon kişiden on binlercesi için sığınma merkezlerine dönüşmüş hastanelerin tahliye edilmemesi halinde ordunun hedefi olabileceği tehdidini yöneltmişti.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...