Tgrt Haber

İsrail'den kara harekatı sinyali: 'Operasyonu genişletiyoruz'

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
30 Ekim 2023 09:35 - Güncelleme : 30 Ekim 2023 09:39
İsrail'den kara harekatı sinyali: 'Operasyonu genişletiyoruz'

İsrail'in Gazze'ye ne zaman kara harekatı yapacağı merak edilirken, ordu sözcüsü Daniel Hagari'den korkutan açıklama geldi. Hagari, "Kara operasyonunu tedrici olarak genişletiyoruz." diyerek sinyali verdi.

İsrail ordusu 24 gündür Gazze​'yi aralıksız bombalarken, kara harekatının da her an başlaması bekleniyor. Geçtiğimiz cuma akşamı Gazze​'ye yönelik en ağır saldırısını gerçekleştiren İsrail, bunun kara harekatı​ olmadığını söylemesiyle gözler ordudan gelecek yeni açıklamaya kilitlendi.

"TEDRİCİ OLARAK GENİŞLETİYORUZ"

Düzenlediği basın toplantısında konuşan İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari​, kara harekatına da değindi. Hagari, "Kara operasyonunu tedrici olarak genişletiyoruz. Askerlerimizin hayatını garanti altını almak için elimizden geleni yapacağız." dedi.

"TAKİBE ALDIK"

Hagari, Hamas​'ın Gazze​ Sorumlusu Yahya Sinvar'ı da takibe aldıklarını ve buluncaya kadar da takibe devam edeceklerini aktardı. 

Hagari, İsrail ordusunun, dün Gazze​'nin kuzeyindeki operasyonlarda Hamas​'ın taktik düzeyindeki komutanları da dahil olmak üzere onlarca silahlı unsurunun öldürüldüğünü ifade etti.

HAMAS​'IN ELİNDEKİ ESİR SAYISINI GÜNCELLEDİ

Hagari, Hamas​'ın elindeki esirlerin sayısına ilişkin güncel bilgileri de paylaştı. Gazze​'de "alıkonulan" 239 kişinin bulunduğunu ve ailelerine bilgi verdiklerini kaydeden Hagari, bunlar arasında yabancı işçilerin de olduğunu belirtti.

İsrail daha önce, Gazze​ Şeridi yakınlarında aralarında asker ve polisin de olduğu 230'dan fazla kişinin Hamas​'ın elinde olduğunu belirtmişti.

 

 

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
Sonraki Haber Yükleniyor...