Tgrt Haber

İsrail'e destek için gelen 6. lider Macron oldu! Herzog ve Netanyahu ile görüşecek

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Ekim 2023 11:17 - Güncelleme : 24 Ekim 2023 11:27
İsrail'e destek için gelen 6. lider Macron oldu! Herzog ve Netanyahu ile görüşecek

Gazze'yi aralıksız bombalayan İsrail'e Avrupa'dan destek yağmaya devam ederken, Fransa Cumhurbaşkanı Macron da soluğu Tel Aviv'de aldı. İsrail'e gelen 6. lider olan Macron'un Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşeceği ifade edildi.

ABD, Almanya, İngiltere, İtalya, Yunanistan derken şimdi de Fransa'nın lideri Tel Aviv'e iniş yaptı... 18 gündür Gazze Şeridi'ni orantısız şekilde bombalayan ve çok sayıda insanın hayatını kaybetmesine sebep olan İsrail'e Avrupa'dan destek yağmaya devam ediyor. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa'nın Hamas saldırısına karşı İsrail ile "tam dayanışmasını" ifade etmek ve üst düzey İsrailli yetkililerle görüşmek üzere İsrail'e geldi. İsrail kamu yayıncısı KAN, Macron'un günün ilerleyen saatlerinde İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Başbakan Benjamin Netanyahu ile görüşmesinin beklendiğini söyledi.

HAMAS'A REHİNELER İÇİN ÇAĞRI YAPACAK

Ofisinden yapılan açıklamaya göre Macron'un ziyareti, Filistinli grup Hamas'ın Gazze'de tuttuğu rehinelerin serbest bırakılması için baskı yapmayı ve aynı zamanda Filistinliler ile İsrailliler arasında "gerçek bir barış sürecinin" yeniden başlaması için çağrı yapmayı amaçlıyor.

AVRUPALI LİDERLER SOLUĞU İSRAİL'DE ALIYOR

Çok sayıda Avrupalı lider, Hamas'ın 7 Ekim'de düzenlediği ve yüzlerce İsraillinin ölümüne, 200 kadarının da Gazze'de esaret altına alınmasına neden olan saldırıya karşı İsrail ile dayanışma göstermek için geçtiğimiz iki hafta içinde İsrail'e indi.

İSRAİL'E DESTEK ZİYARETİNDE BULUNAN 6. LİDER OLDU

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İsrail'e destek ziyaretinde bulunan 6. lider oldu. Hatırlanacağı üzere Netanyahu'ya ilk destek ziyareti ABD Başkanı Joe Biden'dan sonraki ise Almanya Başbakanı Olaf Scholz'dan gelmişti. Scholz'ü İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis takip etmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...