Tgrt Haber

İsrail'e destek veren Zelenskiy, asker göndermekten de çekinmemiş: Ukrayna askerleri Gazze'de

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
20 Aralık 2023 17:19 - Güncelleme : 20 Aralık 2023 17:25

Zelenskiy, Gazze'yi abluka altına alan İsrail'e desteğini açıklamıştı. Zelenskiy'nin desteğinin sadece söylemde kalmadığı, Gazze'ye asker gönderdiği de ortaya çıktı. Yayınlanan bir videoda, Ukraynalı askerlerin Gazze'deki çatışma bölgelerinde olduğu tespit edildi.

Gazze Şeridi​'ni abluka altına alan işgalci İsrail'in saldırıları tüm şiddetiyle devam ediyor. Savaşın ilk günüyle birlikte İsrail'e desteğini açıklayan Ukrayna​ Devlet Başkanı Volodemir Zelenski'nin bu açıklamasının sadece söylemden ibaret olmadığı ortaya çıktı.

Rusya​ ile savaşta olan ve her defasında Avrupa'dan destek görebilmek için adeta yalvaran Ukrayna'nın Gazze'ye asker sevk ettiği ortaya çıktı.

Quds News'in paylaştığı videolarda Ukraynalı askerlerin, Filistinlilere ait okullara girdiği tespit edildi.

TAHTAYA UKRAYNACA 'GAZZE'DEYİM' YAZDILAR

İsrail’in soykırım ve savaş suçlarına ortak olan Ukraynalı askerler, girdiği okuldaki ders tahtasına Ukraynaca “Gazze’deyim” diye yazdı. Askerler, İsrail ve Ukrayna’ya ait devlet sembollerini de çizdi. 

İsrail'e destek veren Zelenskiy, asker göndermekten de çekinmemiş: Ukrayna askerleri Gazze'de

 

 

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...