Tgrt Haber

İsrail'i karıştıran senaryo! Ordu özür diledi

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
07 Şubat 2024 09:10 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 09:29
İsrail'i karıştıran senaryo! Ordu özür diledi

İsrail ordusu, Batı Şeria'da fanatik Yahudilerin bir Filistinliyi kaçırdığı senaryolu tatbikat düzenledi ve ortalık karıştı, ordu özür dilemek zorunda kaldı.

İsrail'in Gazze​'ye yönelik saldırıları 124 gündür sürerken, Tel Aviv'de de İsrailli esir ailelerin isyan sesleri susmadı. Batı Şeria​'da ise ortalığı karıştıran senaryolu bir tatbikat oldu. İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da fanatik Yahudi yerleşimcilerin bir Filistinliyi kaçırdığı bir tatbikat düzenledi. Senaryolu tatbikatta Yahudi yerleşimcilerin bir Filistinliyi kaçırdığı, yerleşimci rolündeki askerlerin 'düşman' yazılı yelekler giymesi tepkilere neden oldu.

İSRAİL ORDUSU ÖZÜR DİLEDİ

Gelen tepkiler üzerine İsrail ordusu, tatbikatın 100 kadar senaryonun 'an aşırıları' arasında yer aldığını belirtti. Ordu, tatbikatta yerleşimci gibi davranan askerleri "düşman" olarak işaretlediği için özür diledi.

İsrail'i karıştıran senaryo! Ordu özür diledi - 1. Resim

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, “Söz konusu senaryonun uygulanmaması gerekirdi. Araştırıp öğreneceğiz ve bundan zarar gören herkesten özür dileriz” dedi.

"AHLAKİ OLARAK KÖRLER"

Filistinlilere yönelik ırkçı söylemleri nedeniyle hüküm giymiş olan aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “yerleşimcileri düşman olarak yansıtan subayların ahlaki olarak kör olduklarını” söyledi.

Yahudi yerleşimcilerin destekçisi olan aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich de tatbikata karışan yetkililerin “görevlerine devam edemeyeceğini, yerleşimcilerin, hayatı ve güvenliğinden sorumlu olamayacağını” belirtti.

NETANYAHU: GERÇEKLİKTEN ÇOK UZAK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da yaptığı yazılı açıklamada, “Bu kurgusal senaryo gerçeklikten uzak. Batı Şeria’nın sakinleri (yerleşimciler), bunların çoğunluğu İsrail’in savunması için savaşıyor ve canlarını veriyor. Bu durumda Batı Şeria’daki kardeşlerimize karşı bu duyarsızlığı kabul etmeyeceğim” ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...