Tgrt Haber

İsrail'in tutuklandığı Filistinli şarkıcı hakkında yeni gelişme

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
19 Ekim 2023 09:39 - Güncelleme : 19 Ekim 2023 09:58
İsrail'in tutuklandığı Filistinli şarkıcı hakkında yeni gelişme

Sosyal medyada Filistin'e destek verdiği ve İsrail karşıtı paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle İsrail polisi tarafından gözaltına alınan Filistinli şarkıcı Dalal Abu Amneh serbest bırakıldı.

İsrail-Hamas savaşı tüm şiddetiyle devam ediyor. Hastane saldırısından sonra dünyanın birçok ülkesinde sokağa çıkan insanlar, İsrail'e ateş püskürürken bir yandan da Filistin​'e destek gösterileri de yapılıyor. Vicdanı olan her insan gibi Filistinli şarkıcı Dalal Abu Amneh de sivil insanların öldürülmemesi için sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı ve İsrail'e tepki göstermişti.

"FİLİSTİN'İ DESTEKLEDİĞİ VE OLAYLARI KIŞKIRTTIĞI..."

Dalal Abu'nun paylaşımı sonrası İsrail polisi harekete geçti ve genç şarkıcıyı gözlatına aldı. İsrailli yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Nasıra kentinde yaşayan sosyal medyada etkili şarkıcının "Filistin'i desteklediği ve olayları kışkırttığı" şüphesiyle gözaltına alındığı belirtildi.

"ELLERİMİ VE AYAKLARIMI KELEPÇELEDİLER"

Instagram hesabındaki paylaşımda bulunan şarkıcı, iki günlük hücre hapsinden sonra serbest kaldığını duyurdu. Amneh, gözaltı sırasında yaşadıklarını, "Beni insanlığımdan çıkarmaya, sesimi kesmeye ve her şekilde aşağılamaya çalıştılar. Bana hakaret ettiler, ellerimi ve ayaklarımı kelepçelediler. Bunları yaparak sadece beni daha onurlu hale getirdiler" ifadeleriyle anlattı. Bu süreçte destek veren herkese teşekkür eden sanatçı, doğruyu savunmaya devam edeceğini söyledi.

DALAL ABU AMNEH KİMDİR?

1983 yılında Nasıra şehrinde doğan, aynı zamanda doktor ve yapımcı olan Abu Amneh evli ve iki çocuk annesi. Dalal Abu Amneh'in Instagram hesabında 309 bin takipçisi bulunuyor.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...