Tgrt Haber

İsveç'ten itiraf gibi açıklama: Terör örgütü PKK/YPG, ülkemizde finanse ediliyor

25 Şubat 2023 18:28 - Güncelleme : 25 Şubat 2023 18:35
İsveç'ten itiraf gibi açıklama: Terör örgütü PKK/YPG, ülkemizde finanse ediliyor

Rusya-Ukrayna savaşının ardından NATO'ya girmesi elzem olan İsveç'te skandallar bitmek bilmiyor. Son olarak Kur'an-ı Kerim provokasyonuna göz yuman İsveç, bu kez de terör örgütü PKK/YPG'nin finanse edilmesiyle gündeme geldi. İsveç İstihbarat Teşkilatı (SEPO), İsveç'te terör örgütü PKK/YPG'nin finanse edildiğini açıkladı.

NATO​'ya girebilmek için Türkiye​'nin kapısını sıkça meşgul eden İsveç​'te skandal bir itiraf geldi. SEPO Terörle Mücadele Bölümü Başkan Yardımcısı Susanna Trehörning "Miktar vermeyeceğim ama terör örgütü PKK​'nin ülkemizde terör için önemli ölçüde finans sağladığını söyleyebilirim" açıklamasında bulundu. 

SEPO Terörle Mücadele Bölümü Başkan Yardımcısı Susanna Trehörning, ülkesinin devlet televizyonu SVT'ye yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK/YPG'nin ülkesinde önemli ölçüde finans sağladığını itiraf etti.  

"PKK'YA FİNANS SAĞLANIYOR"

Trehörning, "Miktar vermeyeceğim ama terör örgütü PKK'nin ülkemizde terör için önemli ölçüde finans sağladığını söyleyebilirim" açıklamasında bulundu.

Suçları fiilen işleyen kişileri tespit etmek için devamlı çalıştıklarını belirten Trehörning, geçen hafta iş yerlerinden terör örgütü PKK/YPG'ye haraç toplayan bir kişiyi yakaladıklarını kaydetti.

İsveç'in NATO Üyeliğinden Sorumlu Başmüzakereci Oscar Stenström, 29 Ocak'ta ülkesinin devlet radyosu SR'ye "İsveç'te organize suç çeteleri PKK'yı finanse ediyor. Finlandiya'dan farklı olarak İsveç'te PKK'nın daha fazla finans kaynağı var" açıklamasında bulunmuştu. 

KUR'AN-I KERİM YAKMA PROVOKASYONU 

Aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde İsveç makamlarının izniyle Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık eylemi düzenledi.

İslam dünyası eyleme sert tepki gösterirken Türkiye, İsveç'in NATO üyeliğini, bu durumda onaylamaya sıcak bakmadığını belirtmişti. 

Alçak saldırıya Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan ise, "Türkiye Cumhuriyeti'nin veyahut Müslümanların dini inancına saygı göstermiyorsanız, bizden de NATO konusunda herhangi bir destek göremeyeceksiniz" diyerek İsveç'e kapıları kapatmıştı.   

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...