Tgrt Haber

'İyiliğin vücut bulmuş hali' diye anılıyordu: Fransız rahip Abbé Pierre öldükten 17 yıl sonra cinsel saldırıyla suçlanıyor

Editör: Merve Yaz / Kaynak: tgrthaber.com
19 Temmuz 2024 10:51 - Güncelleme : 19 Temmuz 2024 10:55
'İyiliğin vücut bulmuş hali' diye anılıyordu: Fransız rahip Abbé Pierre öldükten 17 yıl sonra cinsel saldırıyla suçlanıyor

Fransız Katolik rahip Abbé Pierre, ölümünden 17 yıl sonra yedi kadına cinsel saldırıda bulunduğu ya da taciz ettiği iddialarıyla suçlanıyor. Emmaus adlı yoksullukla mücadele hareketi, iddiaları duyurarak yedi kadının ifadesini aldığını ve onlara inandığını açıkladı.

Fransa'da evsizlerin savunucusu olarak bilinen Katolik rahip Abbé Pierre, 94 yaşında hayatını kaybetmişti.

'İyiliğin vücut bulmuş hali' diye anılan Pierre, ölümünden 17 yıl sonra cinsel saldırıyla suçlandı.

Buna göre Pierre'nin 1970 ile 2005 yılları arasında yedi kadına cinsel saldırıda bulunduğu ya da taciz ettiği iddiaları ülkeyi derinden sarstı.

7 KADINI TACİZ ETTİĞİ İDDİASI ÜLKEYİ KARIŞTIRDI

İddiaların haberi Pierre'in kurucusu olduğu Emmaus adlı yoksullukla mücadele hareketi tarafından duyuruldu.

Örgüt, yedi kadının ifadesini aldığını ve onlara inandıklarını açıkladı. Emmaus'un internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İyiliğin vücut bulmuş hali” diye anılıyordu: Fransız rahip Abbé Pierre öldükten 17 yıl sonra cinsel saldırıyla suçlanıyor - 1. Resim

"BAKIŞ AÇIMIZI DERİNDEN SARSTI"

"Bu ifşaatlar, Abbé Pierre figürünün önemli bir rol oynadığı kuruluşumuzu sarstı. Hepimiz onun hikayesini ve mesajını biliyoruz. Bu eylemler, her şeyden önce yoksulluk, yoksunluk ve dışlanmaya karşı verdiği mücadeleyle tanınan bu adama bakış açımızı derinden değiştiriyor"

Ayrıca Emmaus, iddiaları bir yıl önce, "Abbé Pierre tarafından cinsel saldırıya maruz kalan bir kadının ilk elden açıklamasını" duyduktan sonra incelemeye başladığını da söyledi.

 

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...